Jeg skal under 20 min på 5 km

Da jeg var ung, frisk, langhåret og toptunet kunne jeg løbe 5 km på tiden 18 min og 42 sek. Det kan jeg ikke mere, men jeg har nu til flere af mine arbejdskollegaer proklameret at jeg nemt kan løbe under 20 min igen. De tror ikke på mig, men jeg skal vise dem 🙂
Jeg går nu i skarp træning så jeg er klar til DHL stafetten.

Jeg har ikke løbet et helt år og er sikker på jeg ikke har løbet 5 km på under 2o min i snart 10 år.
Jeg startede igår med tre km. Turen blev foretaget i Væggerløse og tiden var ca. 21 min. Jeg løb 3 km igen i dag og tror jeg kom ned på lige omkring de 20.
På de næste løbeture vil jeg tage ur med så jeg kan få styr på tiden.
Jeg har målt ruten på Loeberuten.dk og jeg har fundet ud af at hvis jeg løber ned til “Amager strand metro” og tilbage igen så er det tre km. Hvis jeg fortsætter turen hele vejen ned til stranden så er det fem.
Jeg vil notere mine tider her på bloggen.

15. marts 3 km: ca. 20 min

18. marts 5 km: 29:43  – puha der er jo ulideligt langt til mål…jeg synes endda jeg løb rimelig hurtigt…)

21. marts 5 km: 24:54 – I bund og grund handler det jo bare om at sætte et højt tempo fra starten af, holde det og så ellers ligge en lille spurt ind til sidst når du kan se lyset forude 🙂 Nu tror jeg lidt mere på det igen!

24. marts 5 km: 23:11 – Hep hep, det løber derudad, men føj hvor er det hårdt.

25. marts 5 km: 23:16 – Ja fra nu bliver det nok lidt hårde at slå nye rekorder. Jeg har dog endnu ikke tabt modet!

29. marts 5 km:22:47 – utroligt hvad en weekend med øl, sprut, fastfood og absolut ingen fysisk motion kan gøre ved ens løbetid…Jep! jeg slog da lige rekord

(jeg har været syg i 14 dage og har derfor været tvunget væk fra løbeturen…øvøv)

21. april Intervalløb: Jeg har købt mig et forerunner 305 løbeur. Så kan jeg måle distance, tid og hastighed noget nemmere, derfor startede jeg selvfølgelig ud med et hovedkulds intervalløb. Tror jeg først løb 800 meter og pause og så 500 meter og så pause. Så var jeg fuldkommen smadret men lå altså også på +16 km hele tiden. Føj jeg vr ved at brække mig…Næste gang skal det sgu være noget mere struktureret

6. maj Intervalløb: Det gik lidt bedre dnne gang. Jeg satte uret til 800 meter + 2 min pause. Denne tur klarede jeg næsten 4 gange (den sidste kun 400 meter). Jeg ligger fint på omkring 15-16 km/t. Så nu skal den tur vel bare tages et par gange mere ogg så kan jeg måske skrue op for længden.

8. maj Intervalløb: 800 meter  * 4 med ca 15 km/t

13. maj 5 km: Jeg havde besluttet mig at tage 5 km i dag med ca 14 km i timen. Det gik rigtig fint til 2,2 km så måtte jeg give op og holde pause. Jeg startede igen efter et par minutter, løb 1000 meter, pause, 1400 meter. slut. Næste gang må jeg forøge at presse den første tur inden pause op på 3 km. Ellers skal jeg bare sætte farten lidt ned eller løbe mere interval…hmmm

19. maj 5 km: 22:55 hmm…mærkligt mit Intervalløb ikke har virket.

23. maj 5 km: 22:48 Ok så er jeg tæt på min rekord. Jeg skal nok komme under denne tid…men for fanden der er langt endnu. Det rigtige burde nok være at løbe nogle længere turer, men det gider jeg simeplthen ikke. Det tager jo en krig at løbe 10 km 🙂

28. maj 9 km: 48:00 Løbetur sammen med en af mine chefer i liseleje

6. juni 5 km: NNtid Løbetur sammen med Lisb I Helsingør ved Kronborg..super lækkert område

7. juni 7 km (rulleskøjte): Ved ikke rigtigt hvor meget det giver…

8. juni 5 km: 22:33 NY rekord!!! Endelig kom jeg ned under den tid jeg lavede d. 29 marts…fedt

13. juni 9,5 km: 54:00 En dejlig tur på Amager Fælled. Løb sammen med LisB. Jeg tror det er en god ide at jeg får nogle længere ture. Lidt som om mine 5 km føles lidt kortere når jeg også en gang imellem tager de længere.

15. juni 4,9 km: 22.19, men måtte opgive på de 4,9 øv

21. juni 8 km: NN med LisB

22. juni 5 km: 22:35 (max puls 194…puha så kommer den nok heller ikke højere. Grundregle/tommelfingerregl er 220 minus ens alder)

24. juni 5 km: 23:24. Det er sgu ikke let at komme længere ned. Men dette var også den fjerde dag i træk jeg har løbet (i går trænede jeg en times intensiv floorball). Det kunne jeg godt mærke i mine ben som var lidt ømme…

10. juli 5 km: 23:33. Jeg har måtte holde en alt for lang pause, pga forkølelse og småskader efter Floorball. Men nu kom jeg igang igen. Selve turen gik fint. Jeg havde ikke ondt, men kom jo desværre ikke ind i den bedste tid.

18. juli 5 km: 23:44 (maxpuls 189)

 28. juli 4,6 km: 25:33…Her var vi kommet i sommerhus…og nogen gange fungere det bare ikke…der var også en uges grillmad i maven 🙂

9. aug. 3 km: … tested diverse funktioner på mit Garmin Løbeur. Bla. alarm ved for lav hastighed. Smart men stressende!

1. sep. 5 km DHL løb: Ok det var så dette løb det hele drejede sig om…Og jeg skulle have gennemført det på under 20 minutter. Det er dog gået op for mig undervejs i min træning at dette ikke er bare lige at løbe de 5 km på under 20 min. Dette har desværre også taget en smule modet fra mig i træningen op til DHL løbet, så det blev ikke til intensiv træning som jeg havde satset på. Faktisk havde jeg 14 dages pause op til…ikke rigtig optimalt. MEN jeg løb DHL løbet på 23:12 Altså på ingen måder under 20 minutter! Og jeg må derfor konkluderer at min mission ikke lykkedes:-(  Det tætteste jeg var på de 20 min, var den 8. juni med en tid på 22:33

Jeg har ikke mistet modet på at løbe, men nok mistet modet på at nå de fem på under 20.

Måske jeg i stedet skal til at løbe lidt længere?! Lisb skal løbe halv maraton på søndag…det er sgu sejt!

5 tanker om “Jeg skal under 20 min på 5 km”

  1. Jeg synes din tid på 5 km er god, det er hvad jeg kan presse min tid ned på når jeg vel at mærke er i form 🙂 Så tillykke med den tid.. (men jeg går jo heller ikke og praler af 20 min..)

  2. Nej det er jo også typisk mig om min store mund! 🙂
    Men tak…jeg er er lidt rystet over hvor hurtig man skal løbe hvis man skal ned på under 20. Jeg skal jo nærmest spurte alle 5 km…Jeg går dog stadigvæk efter det…så må jeg stå til offentlig gabestok hvis ikke det lykkes 🙂

  3. Det kan du sagtens nå at træne dig op til, hvis “prøven” først er til DHL! Lad dem ikke få håneretten 😀
    Er der virkelig 5 km ned til stranden og tilbage? Kan ikke forstå at jeg så for at nå de 5 skal hele vejen ned til stranden ud til 5 øren og tilbage af Kasstupvej. Mener det er omkring 5… Og mig der ellers praler med at i bor lige på den anden side af vejen 😉

  4. Hej Trine,
    Du har helt ret der er ikke helt 5 km, derfor er jeg også nødt til tage en sviptur længere ud mod amager fælled før jeg kan vende hjem…MEN det er sirligt målt op på loebeturen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*