Mette Frederiksen: Det nytter ikke at tage imod kvoteflygtninge, for der er jo så mange som har det dårligt…

På vej til genbrugspladsen, fik jeg slået over på radio 24/7, og der kunne jeg i programmet “Søndagspolitikken”, høre politiske nyheder fra bl.a. det Radikale Venstres nytårsstævne. Jeg kunne forstå at der på nytårsstævnet havde været en partilederdebat med Kristian Thulesen Dahl, Mette Frederiksen og Morten Østergaard. Da Morten Østergaard i debatten spurgte Socialdemokratiet, om de ikke ville ændre deres beslutning om ikke at ville modtage de 500 kvoteflygtninge fra FN-systemet, svarede Mette Frederiksen således:

Sandhenden er at hvis I (Radikale Venstre) gerne vil tage 500 kvoteflygtninge hvad så med 501. Hvad med ham som har nummer 503, 507 og 517… Tillad mig at være en lille smule direkte. Nummer 501 har det præcis lige så dårligt som de første 500, og derfor er der ingen – jaja jeg ved godt jeg er hos Det Radikale Venstre – derfor er der ingen i mine øjne der kan tillade sig at påstå at verden bliver et bedre sted fordi man redder de første 500…alle her i lokalet ved jo godt at selvom vi tager imod 500 kvoteflygtninge, så er der millioner der har det dårligt…

Jeg glemte helt at skifte op i tredje gear, da jeg hørte hendes udtalelse i radioen. Socialdemokratiet, hvis principprogram bærer overskriften “hånden på hjertet”, har denne holdning?! Har hun mon formuleret sig forkert?! Det lyder grangiveligt som om hun mener vi ikke behøver at hjælpe nogen, når der jo alligevel er så mange i verden der har det dårligt…Altså hvis dette er holdningen, så kan alt jo være lige meget…Du behøver ikke at hjælpe den blinde mand over gaden, for der er så mange afrikanske blinde mennesker, som står i endnu værre situationer. Du behøver ikke at kontakte de sociale myndigheder hvis du oplever at et barn bliver misrygtet, for børn dør og dræbes over alt i verden hele tiden…Jeg håber ikke jeg behøver at komme med flere absurde eksempler, jeg tror I har forstået min pointe.

@Mette har du formuleret dig forkert, eller er humanismen nu virkelig fløjet fra den socialdemokratiske rede?

Men lige meget hvad kunne jeg godt tænke mig at høre hvad en “rigtig” socialdemokrat, tænker/føler når han/hun hører sin formand udtale dette? Kan en rigtig Socialdemokrat stå inde for dette?

Hør indslaget hvor Mette Frederiksens udtalelse sig: kvoteflygninge: http://www.radio24syv.dk/programmer/soendagspolitikken/15295717/28:58/den-fraekke-flirt/

 

2 tanker om “Mette Frederiksen: Det nytter ikke at tage imod kvoteflygtninge, for der er jo så mange som har det dårligt…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*