C-vitamin dræber kræft

Et nyt studie er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift “Cancer Cell”, og Videnskab.dk har været så venlige at “tygge” det for mig. Studiet viser at ekstremt høje doser af C-vitamin dræber kræftceller. Studiet er dog nu kommet til fase to, hvor der skal laves langt flere og større kliniske studier, og dette er voldsomt dyrt. Og hvis fase to så også slår positivt ud, så skal det igennem en tredje fase som – om muligt – er endnu dyrere. Forskerholdet er dog optimistiske, og det lyder til, at de vil tage økonomien skridt for skridt. Men de skal satse på donationer.

Det er fantastisk, hvis noget så enkelt som C-vitamin kan være en katalysator til at få uskadeliggjort en af menneskehedens største sygdomme. Men jeg synes denne historie sætter fokus på en meget væsentlig udfordring menneskeheden står overfor:  Helt almindelige hverdagsprodukter, når aldrig igennem alle disse kliniske faser, og bliver derfor aldrig accepteret af sundhedsystemet. Bekæmpelse af et hav af sygdomme, ligger formentlig lige for næsen af os, men vi finder aldrig ud af det, for ingen vil betale de ufattelig omkostningstunge kliniske undersøgelser. Der er ikke økonomi i det, fordi man ikke kan ikke tage patent, på helt almindelige produkter. Jeg nævner i flæng: C-vitamin, honning, hvidløg, D-vitamin, marihuana, ingefær, etc., etc., etc.

Jeg er ikke naturmedicin-ekstremist, og anerkender fuldt ud at medicinalindustrien har givet os rigtig mange livsforbedrende medikamenter, men måske skulle vi alligevel råbe lidt højere vagt i gevær, end vi pt gør. Vi fylder os med mærkelige syntetiske piller (som en medicinalvirksomhed har fået patent på) men i flere tilfælde kunne sygdommen måske være blevet bekæmpet med et skud c-vitamin, kanel eller noget så simpelt som vand i den rette mængde. Jeg er dog på herrens mark når det kommer til løsninger på denne udfordring, for selvfølgelig skal der være evidens for at et produkt virker, for selv naturlige produkter kan være skadelige i for store mængder… Måske et statsligt financieret forskningscenter i alternativ medicin? Eller måske en lidt mere lempelig godkendelsesprocedure, når det kommer til allerede kendte produkter? Hvis du har et bud, er du meget velkommen til at smide det i kommentarsporet.

KH
Martin

Bare et lille råb fra lægmands tinde!

En tanke om “C-vitamin dræber kræft”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*