Censurering eller rettidig tilretning af Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe?

Jeg har det lidt svært med de mange mennesker som ytrer sig negativt, om at et svensk tv-selskab redigerer enkelte ord ud af Astrid Lindgrens “Pippi Langstrømpe”. Jeg er helt med på at man selvfølgelig ikke skal gå ind og ulovliggøre bøgerne og ordlyden. Det er en kulturarv, og den gang sagde man altså “Negerkonge” og derfor skal teksterne og bøgerne selvfølgelig beholdes. Men når man så skal opdatere den gamle TV serie til nutidens børn, så har jeg det faktisk helt fint med at man redigerer ting ud, som man i dag betragter som mere eller mindre racistisk. Ikke fordi jeg vil være politisk korrekt, men fordi Astrid Lindgren simpelthen kan blive misforstået, hvis vi benytter den gamle ordlyd. Nogle kan komme til at tænke hende som racistisk. Og det var nok det sidste Astrid Lindgreen var. Så egentlig tror jeg vi tjener hende bedst ved at redigere og opdatere med skånsom hånd.

Jeg har fundet en af mine gamle plader frem. Til dig som stadigvæk er negativ overfor censureringen af Astrid Lindgren, hvordan ville du have det, hvis man i dag begyndte at synge denne sang i vuggestuerne og børnehaverne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*