Cykelhjelm! Lovpligtigt?!

Jeg kører med cykelhjelm. Jeg er grim og har det varmt når jeg cykler. Men har det egentlig helt fint med det alligevel. Lidt som at bruge selen når jeg kører bil. Det føles bare forkert at køre uden.

Jeg synes dog både fortalere og modstandere har et par dårlig argumenter jeg synes vi skal komme til livs.

Fortalerne: “Øhhh, altså,  jeg bruger cykelhjelm fordi jeg lever af mit hoved”
Hvem lever ikke af sit hoved? Håndværkeren? Graveren? buschaufføren? Nej, alle har vel egentlig brug for sit hovedet, så drop det argument.

Modstandere: “Øhhh, altså, det skal ikke være et lovkrav at køre med cykelhjelm, for det vil kræve alt for meget at håndhæve”
Hør nu her…det er også et lovkrav at køre med reflekser på cyklen. Er det ikke også svært at håndhæve dette?

Om det skal være et lovpligtigt eller ej, er for mig ikke så væsentligt, bare folk dropper de dårlige argumenter! Og come on, så slemt ser det jo heller ikke ud 😉

 

En tanke om “Cykelhjelm! Lovpligtigt?!”

  1. Jeg er fuldstændig enige. Jeg begyndte faktisk først at bruge cykelhjelm efter mine børn blev lidt større 8hvilket var forkert af mig), så begyndte de nemlig at sige “mor hvorfor skal vi bruge cykelhjelm, når du ikke gør). Øh ja det havde jeg så ikke en god forklaring på 🙂 Så derefter har jeg altid min cykelhjelm på, og jeg mener bestemt også det skal være lovpligtig. Jeg har denne her fra Abus. Jeg synes egentlig også den er ret smart – og har kun fået klap på skulderen af mine veninder og kollegaer ved at jeg bruger cykelhjelm.

    Blot en lille opbakning til dit indlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*