Else Marie Pade (f:1924 d:2016)

Else Marie Pade gik desværre bort i forgårs (født 1924). Else var en meget interessant person, og var bl.a aktiv i modstandbevægelsen under 2. verdenskrig. Men mest kendt var hun nok for sine elektroniske kompositioner (selvom hun dog aldrig har været voldsomt kendt), og alene også af den grund jeg kender hende. Og må jo nok også indrømme at jeg ikke havde kendt hende, hvis ikke det var fordi jeg på IT-Universitetet havde en underviser i elektronisk musik, som virkelig brændte for sit fag, og derfor selvfølgelig – i et tema om reallyde – også introducerede os for Else Marie Pades konkretmusikalske værker. Dette inspirerede mig til at iføre jeg mig nogle af datidens (år 2002) seje mikrofoner, en MiniDisc-optager og høretelefoner og gik ned på Amagerbro Metro, som næsten lige var opført. Her optog jeg reallyde og klistrede dem sammen til dette lille soundscape (jeg er ikke helt sikker på jeg ville turde at gøre det idag, jeg må nemlig have set højest spooky ud, med alle de ledninger hængende ud over det hele):

Hvis du kunne tænke dig at høre lidt mere til Else Marie Pade, kunne du prøve at gå biblioteket. Men forvent ikke Trentemøller 😉
PS. Topbilledet af Else MArie Pade, er lånt af Politiken: http://politiken.dk/kultur/musik/ECE849420/elektro-pionr-runder-85/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*