En ærlighedsaftale i Tinas Bageri

Jeg er lige blevet gift med min dejlige Lisbeth, og i den anledning fik vi den tossede ide at vi ville bage vores egen bryllupskage. Vi diskuterede mange gode muligheder men endte med at vi skulle bage cupcakes, som jo er stang moderne for tiden (anno2011). Vi kunne selvfølgelig ikke kun lave en til hver gæst, så vi besluttede at der skulle laves 80 med gulerodsdej og oste-iceing og 80 med chokoladedej og chokolademousse.

En ting var at bage dem, men vi skulle jo også have kagerne opstillet på en festlig måde. Derfor tog jeg telefonbogen og slog op på de gule sider under Bagerne i Guldborgsund. Jeg ringede hver og en op og spurgte om de ville udlåne eller udleje deres bryllups-kage-stativ. Jeg nåede fem forskellige bagere igennem og havde alle steder fået sammen svar; ”vi låner/udlejer ikke vores stativer uden vi selv bager kagen”. MEN så kom jeg til ”Tinas Bageri”. Her fik jeg fat i en sød ekspedient som jeg forklarede situationen. Hun var lidt tvivlende men råbte så forespørgslen videre til Chefen Tina. Jeg kunne høre i røret at Tina, efter kort betænkningstid, svarede positivt tilbage. Vi skulle blot give et depositum på 300 kr og så kunne vi låne stativet. Vi kunne allerede komme samme dag (en uge inden vores bryllup) og hente det.

Vi hoppede ud i bilen og kørte mod Tinas Bageri. I bageriet mødte vi ekspedienten igen og hun præsenterede os for stativet og vi kunne tage det med mod at vi betalte 300 kr. Vi gav ikke engang vores navn eller noget (og det er altså et stativ der er langt dyre end de 300 kr vi betalte i depositum).
Dagen efter vores bryllup kørte jeg til Tinas bageri igen, her afleverede jeg stativet og forklarede den ”nye” ekspedient at jeg havde givet 300 kr i depositum. Hun så mig an og kunne jo godt se jeg talte sandt. Hun hævede 300 kr i kassen og jeg sagde mange tak for lån.
Jeg kunne jo i teorien have beholdt stativet. Jeg kunne i teorien have sagt at jeg havde givet 500 kr i depositum. Men hvorfor skulle jeg dog det? 99,9% af den danske befolkning ville have opført sig præcis som mig og selvfølgelig forholdt sig til den mundtlige aftale der var lavet med Tina. Spørgsmålet er så bare hvorfor flere og flere går væk fra disse ærlighedsaftaler?

Tusind tak til Tina for denne dejlige oplevelse. Hvis du bor i Nykøbing Falster, så er det bare at tage bilen ned til Enighedsvej 44 og købe dine næste søndagsbasser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*