Førstehjælpskursus i Dansk Røde Kors

To aftener i sidste uge gik med at tage førsthjælpskursus i Dansk Røde Kors.

Det var en af mine mærkelig kærestegaver! Men min kæreste var da heldigvis med på den.

Jeg har for 12 år siden taget det store førstehjælpskursus, men havde glemt alt så jeg tænkte det var tid med en tur mere i møllen.  Prisen på kurset var helt overkommelig.  300 kr per næse. for de 300 kroner fik vi så en dygtig instruktør (Marie) over to kursusaftener, en bog samt diverse pjecer.


Meget er ændret siden jeg tog kurset. Den gang var det vist 6 brysttryk og 1 pust, og man skulle også måle puls – i dag er det 30 brysttryk og 2 pust og man måler ikke puls. Men lad mig da lige ridse de livreddende trin op for  førstehjælp:

1:  Sikre området (sikre dig selv samt ofret (flyt kun ofret hvis der er tale om at ofret er i livsfare)

2: Vurder personen(erne) – ABC (airway, Breathing, Cirvulation)

3: Tilkald hjælp 1-1-2

4: Udfør førstehjælp (30 tryk 2 pust)

Jeg har også lavet min lille egen husker/ruteplan (Jeg bruger Oddbjørn By’s MEMO teknik):

1: Sikre stedet

2: undersøg person (rusk let)

3: Hvis personen ikke er ved bevidsthed råb efter hjælp

4: Sørg for frie luftveje. Se, lyt, føl om personen trækker vejret (Hvis han trækker vejret tjek C-cirkulation)

5: Hvis han ikke trækker efter vejret – ring 112

6: påbegynd førstehjælp (30/2)

Generelt er det altså først når du har et overblik over situationen at du ringer til ALARM 112.  Det er altid meget vigtigt med Frie luftveje.

Tjek www.drk.dk for mere information

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*