Frank Herbert: KLIT

Jeg blev fornylig færdig med Frank Herberts “KLIT” (originaltitel: DUNE)
En virkelig god Sci Fi roman. Her er en sætning (et litani) fra bogen som jeg synes er helt fantastisk (og særligt i disse tider):

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.

Eller den danske udgave:

Jeg må ikke frygte. Frygt dræber sindet. Frygt er dødens forløber, der medfører den totale udslettelse. Jeg vil gøre front mod min frygt. Jeg vil tillade den at gå forbi mig og igennem mig. Og når den har passeret, vil jeg vende mit indre øje mod dens vej. Hvor frygten gik, vil intet være. Kun jeg vil være tilbage.

2 tanker om “Frank Herbert: KLIT”

  1. Frank Herbert’s Klit serie er fantastisk. Selv David Lynch’s fiasko af en film holder jeg meget af. Lad mig anbefale dig at finde dokumentaren “Jodorowsky’s Dune” (også kendt som “the greatest movie never made”). Et projekt af vilde dimensioner som endte med at inspirere en lang række andre sci-fi film som Alien, Blade Runner, Terminator m.v.

    1. Tak for din kommentar Mikael. Jeg har ikke set filmen, netop fordi jeg har hørt den skulle være dårlig. Men det kan da være jeg skal genoverveje. Jeg skal da helt sikkert se Jodorowsky’s Dune. Tak for det.
      VH
      Martin Hans Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*