Fremkaldelse af gammeldags film (kamera)

Processen for fremkaldelse af gammeldags film til analogt kamera…eller…i hvert fald min historie 😉

For snart fire uger siden fandt jeg, i gemmerne, et gammeldags kamera! Altså sådan et analogt et, som bruger filmruller. Et Fuji HD-M kamera. Jeg tror det er 12-15 år siden jeg havde sat film i sådan et kamera, og jeg lavede derfor en lille film af situationen, hvor jeg kastede mig ud i at rigge det hele til:

Som I kan se i filmen lykkedes det at få filmen i, og jeg kunne gå igang med at knipse løs. En uges tid efter, havde jeg brugt alle 36 billeder, og jeg skulle finde et sted at få dem fremkaldt. Det skulle vise sig ikke at være så let. Den lille almindelige fotoforhandler på Amagerbrogade kunne ikke. Jeg forsøgte El-giganten, men den unge ekspedient kiggede bare underligt på mig, og det var tydeligt at hun ikke havde den fjerneste ide om hvad det var jeg stod med i hånden. Så Googlede jeg lidt og fandt frem til at Føtex tilbyder denne service. Da jeg henvendte mig i Føtex kiosken, måtte der tre medarbejdere ind over opgaven. Endnu en gang var det tydeligt det ikke var en ekspedition de var vant til 🙂 Det lykkedes dog endelig, og jeg har nu gået i tre uger og ventet spændt på fremkaldelsen af mine billeder. Og i dag har jeg så endelig kunne hente dem i Føtex 🙂 Jeg var meget spændt på at se dem…Her er det billede jeg tog som selfie i videoen…egentlig et ret pudsigt billede; Jeg filmer mig selv med min mobiltelefon, og tager samtidigt et selfie med det gode gamle kamera – topmålet af narcisisme 🙂 Jeg tror mit anstrengte ansigtsudtryk skyldes den meget voldsomme blitz som jo også kan fornemmes på videoen 🙂
imm000_xa

Da jeg bestilte billederne i Føtex kiosken, var jeg totalt med på beatet – og ung med de unge – for jeg satte nemlig flueben i at jeg, udover fremkaldelse af de fysiske billeder også gerne ville have dem på “Compact Disc”. Så nu har jeg dem også digitalt, whup, whup! Men hvordan søren får man indholdet fra sådan en cd over på en ny bærbare computer, som jo ikke kan læse den slags “moderne” medier…man finder selfvølgelig den ekstern USB CD/DVD-afspiller, jeg købte på e-bay for 14 dage siden (til samme formål)…Shit hvor er det besværligt at “lege” med sådan et gammelt kamera 🙂
Her er et lille udvalg af de billeder jeg fik fremkaldt:

Jeg har to film tilbage, men jeg ved altså ikke hvornår jeg har mod på at tage en tur mere i den analoge mediemølle 🙂
KH
Martin

3 tanker om “Fremkaldelse af gammeldags film (kamera)”

 1. Martin, skynd dig at sætte den næste film i og skyd noget mere.. Alle de unge, der er noget med noget inden for fotografi skyder analogt.. Hvorfor? tjaaa, en modreaktion på det hurtige liv, hvor alle mennesker er fotografer, eller noget… Du skal dog nok købe dig en negativ scanner, så kan du scanne negativerne og arbejde med billederne i photoshop… og undgå føtex
  Personligt mener jeg, at man bliver en bedre fotograf af at fotografere analogt i en periode, man skal tænke sig mere om, se hvad man laver, før man trykker på knappen osv osv… Også er der bare et eller andet, je ne sais quoi, over sådant et analogt billede.. De er bare super sprøde at se på 😉 super fede billeder du har fået taget…

 2. Hej Lene,

  Mange tak for dine input. Ja, du har nok ret, hvis jeg overvejer at fortsætte, bør jeg nok få sådan en scanner 🙂

  Og du har ret, de billeder der blev gode, er rigtig fede. Fede farver og helt klart meget anderledes end hvis billedet var blevet taget digitalt.

  KH
  Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*