Hel and stegt på webergrill

Så fik jeg stegt min første and i Webergrill. Det var en fantastisk oplevelse. Kan kun opfordre til at bruge kuglegrillen når der skal steges and.

Her er den opskrift jeg fulgte.

Ingredienser

 • En And på minimum 3000 gr.
 • Salt og peber
 • Madæbler
 • Svesker uden sten

Fremgangsmåde:

 • Fjern indmaden (i plastpose) og skyl denne
 • Kog denne til en fond til sovsen
 • Rens anden indvendigt og fjern eventuelle rester af fjer udvendigt
 • Drys lidt salt og peber indvendigt
 • Fyld anden op med æbler og svesker og luk den i begge ender med kødnåle (jeg brugte kødsnor)
 • Krydr med salt og peber udvendig.

Grill:

 • Anvend kun grillkul med en brændværdi OVER 20.000 kilojoule / kg Dette er vigtigt, da kullet skal kunne brænde i mindst 2 timer.
 • Brug en grill-starter – aldrig tændvæske. Det kan give afsmag.
 • Anbring en alu-bakke i størrelse med anden på kulristen
 • Øverste og nederste luftspjæld åbnes helt
 • Læg de glødende kul i mindre alu-bakker ved siden af den store “drypbakke”.
 • Kullene må ikke være under drypbakken, da den skal opfange stegefedtet uden at dette bliver branket
 • Læg anden med ryggen mod grillristen og læg låget på.
 • Grillen skal nu passe sig selv i ca. 1½ time uden at der åbnes for låget på grillen.
 • Check efter 1½ time, om anden skal have den sidste halve time. Stik en kødnål i låret – saften skal være klar

Mht stegetid fulgte jeg ikke de sidste to punkter. Jeg satte anden under låget og lod den stå og passe sig selv i 2 timer. Jeg indstillede luftspjældet, så temperaturen hele tiden var på ca 180 grader (Den var aldrig over 200 grader).

Resultatet var helt perfekt. Bestemt ikke sidste gang jeg griller en and på min Weber.

En tanke om “Hel and stegt på webergrill”

 1. Tak for den gode opskrift! Jeg havde også fornøjelsen af, at lave juleanden på en Weber grill juleaften – alle holdt nærmest vejret – men selvfølgelig var resultatet perfekt. Og det skyldes altså ikke den ansvarlige grill mester (den var nemlig første gang :-)) Jeg er helt overbevist om, at det skyldes de gode egenskaber og funktioner der er at finde på en kugle grill fra Weber. Det var en sand fornøjelse og alle burde have en kugle grill fra Weber! Når man først han anskaffet sig en sådan grill, er der nærmest ikke det, du ikke kan smide på grillen. Også et lille tip… Jeg har købt min kugle grill fra Weber hos http://www.bezzer.dk – de har nemlig de laveste priser, da de siger at de VIL være Danmarks billigste på Weber grill. Og jeg har faktisk heller ikke fundet en billigere grill andre steder… 🙂 God fornøjelse også til Jer andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*