Jeg hader Bobles!

Nu er “hader” selvfølgelig et ret voldsomt ord, og Bobles er bestemt ikke et af de største udfordringer jeg har i mit liv. Og jeg tror egentlig også verden kunne overleve uden dette indlæg. Det ændrer dog ikke på at jeg bestemt ikke synes Bobles er guds gave til børnefamilien. Jeg diskuterer fra tid til anden dette med min hustru, og et par andre mennesker i mit liv. Det er dog lidt som om min hustru har givet op, eller vender det døve øre til, når jeg kommer med mine spydigheder om “legetøjet” Bobles. Men så er der jo heldigvis andre at diskutere dette utrolig vigtige tema med 🙂 Og jeg må jo nok også forvente, af jeg får lidt på munden når jeg publicerer dette indlæg…

Skulle der være en enkelt derude som ikke kender Bobles, så er det legetøj af hård plastik/skum i forskellige forme. Producenten har så lavet billeder og videoer som beskriver hvordan man kan lege med udstyret. Og den lille vigtige detalje er så at det er mega dyrt! Vi taler 999 kr for en klump farvet skum, som børnene så skal kunne sidde, lege eller stå på.

Jeg er med på hvis man har et fuldstændig sterilt og kedeligt hjem uden puder, skamler, madrasser, bolde, stole, at det så måske vil være en god ide med noget Bobles til hjemmet, men hvem er det der lever sådan? Hvis man er en helt almindelig dansk familie, så har man ting i hjemmet, som kan bruges til det samme som Bobles kan bruges til, og i så tilfælde vil det indkøbte Bobles kun opbygge et – om muligt – endnu større rod og kaos i det lille hjem. Måske det nogen gange kræver lidt fantasi at bruge de ting man alligevel har i hjemmet, men det er vel heller ikke at kimse af, at netop børnene lærer at bruge deres fantasi?!

Jeg skal ikke holde mig for god, for vi har da også to Bobles hjemme hos os (dog bestemt ikke indkøb, jeg har haft noget med at gøre). Jeg har faktisk aldrig set Amanda bruge dem, men derimod har jeg ofte set sirlige opstillinger og forhindringsbaner med husets puder, madrasser og stole.

amanda uden bobles

Og så er det faktisk ikke helt sandt at Amanda aldrig har brugt de Bobles vi har. Hun har en gang imellem stået på an af dem, og altså bare brugt den som skammel, men det var nok fordi der ikke lige var en skammel i nærheden. Den anden ting vi har, er en trekant-bobles som ligger som et lille flyvehop på gulvet. Amanda bruger den aldrig, men Lisbeth kan bruge den til at hvile benene på, når hun ammer og jeg har fundet ud af at den faktisk er ok som fjernsynspude…om end, en rigtig pude ville være ca. en million gange mere behagelig 🙂 Jeg forsøgte faktisk at leg-interagere med den, her den anden dag, men ikke engang som flyvehop til biler og bolde, kunne den bruges (kanten var for høj).

Her et par eksempler på “fantastiske” Bobles:

Krokodille 749,-
“inviterer til leg og bevægelse. Barnet kan tage en gåtur op ad trappetrinene”. Hvis ikke man ligefrem har en trappe i sit hjem, så er ordbøger eller kraftige sofapuder virkelig gode til at bygge trapper med…
bobles krokodille

Skildpadde 669,-
“Barnet kan hoppe fra ø til ø i det store hav, lege ’Jorden er giftig’, eller gå balancegang på toppen af bakken.” Jaaaa…eller dit barn kan hoppe fra pude til pude…så behøver du ikke en gang at være nødt til at købe flere af disse “Skildpadder” for at kunne “hoppe fra ø til ø”.

bubles skildpadde

Jeg tænker desværre at Bobles er skabt for at godtroende mødre (og måske enkelte fædre), kan bruge kvartalets børnepenge på dyrt plastik, der bare fylder op i hjemmet.

Og til Bobles-elskerne derude: Let the war begin! 😉

PS. Et par Bobles-elskere har fortalt mig at Bobles skrives med stort O, altså “bObles”… Hvor ligeglad, på en scala fra 1-10, tror I jeg er med hvordan Bobles brander sig selv?! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*