Jeg hader indsamlingsshows!

Ja, det er måske en lidt voldsom overskrift. Og den hurtige vil så møde mit udråb med: Jamen så lad dog være med at se det! Og tro mig, det forsøger jeg også at undgå 🙂 Jeg kan simpelthen ikke lade være med at blive så provokeret når jeg ser det.

Ofte er det et fattigt land eller område der bliver samlet ind til, og vi kan så klappe hinanden på skulderen over at vi samler 70 millioner kr ind til dem. Vi får købt aflad! Vi sender lidt brødkrummer ned til et enormt land, men vi kunne aldrig finde på at afskrive deres enorme gæld. Vi stiller ikke spørgsmålstegn ved, hvorfor det er, at de er så fattige, og vi er så rige… Vi stiller ikke de svære spørgsmål, men kaster lidt krummer ned til dem.

Og nu bliver jeg måske lidt kontroversiel: Min tese er at den tv-kanal der sender showet egentlig er ret ligeglade med det fattige land. De er kun interesseret i en ting, og det er seertal. Seertallet skal bare være så højt som muligt, og så er de egentlig ligeglade med om de skal vise nøgne mennesker som slås i et lille lukket rum, eller om Hilda Heick snakker med med lille Anthon, som har smadret sin sparegris for at kunne sende 49 kr ind til showet.

Nå, nu kom det ud. Jeg forsøger at gøre godt, hvor jeg kan, men kigger altså mod vores politikere, når det handler om verdens fattige lande. Hvis vi skal ændre noget som helst, vil det kræve international politisk knofedt, og ikke indsamlingsshows i bedste sendetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*