Kan man stille sit køle fryseskab i skuret? Mit Køle fryseskab fryser/køler ikke!

Jeg har fået bygget det flotteste isolerede skur, og havde fået den geniale ide at jeg kunne placere et køle/fryseskab derude til øl/sodavand og kød. Min mor holder får, og derfor får vi tit et par lammekøller og andet godt fra lammet – altså perfekt med en ekstra fryser.

Derfor fandt jeg et køle fryseskab i Ikea og fik det fragtet hjem. Jeg fyldte det med alt mit lækre lammekød, og jeg glædede mig stort over mit nye forrådskammer. Glæden forsvandt dog 14 dage efter, da jeg opdagede at det hele var tøet op. Mange ukvemsord røg ud af min mund, over det billige IKEA lor… jeg havde købt. Jeg måtte smide alt kød ud, og forsøgte så at skrue længere ned for tempetaruen i håb om at det så ville fryse. Jeg lavede en test med en isterningspose. Den var fin frosset dagen efter, men en uge efter var isterninger tøet helt op.

Nu gav jeg op og kontaktede IKEA. Her kunne deres flinke support afdeling fortælle mig at der faktisk var mange der ringede ind med netop dette problem når vinteren begyndte. Den flinke dame kunne oplyse mig følgende: Normale køle fryseskabe er indrettet med kun en termostat og en sensor. Den er også lavet så smart at hvis temperaturen uden for køleskabet kommer under den temperatur som er i køleskabet så stopper den med at køle (altså ca 5-6 grader). Ganske smart når man tænker på energiforbruget, men ikke så smart når den i samme åndedrag så også stopper med at køle i fryseren.

Nu må jeg på en eller anden måde skille mig af med mit køle fryseskab og investere i både et køleskab og en fryser. Damen i IKEA support kunne også fortælle mig, at man kunne købe noget man kalder et “sommerhus køle fryseskab”. Det skulle kunne løse ovenstående problem, men er så også noget dyrere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*