Lukas Graham om penge

Lukas Graham, er en sej fyr. Jeg har stor respekt for hans musik og hans tilgang til den kommercielle trædemølle. Lukas blev interviewet til Politiken her i starten af 2014. Jeg er vild med hans tilgang til penge og hans måde ikke at sælge ud på.

Vi lever i ’the age of accumulation’. Jeg ser folk, der tjener 300 millioner om året være fanget. I deres løb efter at ville have mere. Men jeg har ikke brug for en skid. Jo, måske et kørekort. Se de her Adidas-sko jeg har på? Dem kan jeg godt lide. Så jeg har købt dem i de fire farver, de fandtes i. Så behøver jeg ikke tænke over sko de næste mange år

Det er sjovt for jeg har det præcis på sammen måde. Selvfølgelig har man behov for at kunne leve det liv man har bygget op. Jeg går ikke og drømmer om at vinde den store Lottogevinst. Hvad skulle jeg dog bruge den til?! Og skoene…Det sker for mig tit. Jeg finder noget jeg godt kan lide, og bestiller så mindst dobbelt op af det, for så behøver jeg ikke at tænke mere på det 🙂

Et pladeselskab havde tilbudt ham en million euro for retten til hans sange:

Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til? Jeg har aldrig været økonomisk motiveret. Det er også det, der chokerer de der amerikanere, som vi skal over og arbejde med nu. Jeg vil ikke have et kæmpe forskud og en masse penge, jeg vil have det rigtige hold omkring mig. Jeg vil ikke skylde nogen noget. Et forskud er jo bare en ondskabsfuld form for kassekredit

Mange danske bands har – blindt – accepteret dette store forskud, og dermed ikke fået opbygget sig det rigtige hold, når de har forsøgt sig i USA. Det er helt rigtigt set af Lukas. Der skal nok med tiden og det rette hold skabes kæmpe respekt omkring ham og hans musik i USA.

Penge er bare penge. Vi har jo selv opfundet dem, de eksisterer ikke. Rigdom for mig er venner, familie, god mad og rent undertøj. Ja, rigdom er mange ting – penge er bare ikke en af dem

Ja, hvad er penge egentlig andet end noget vi bare har opfundet?!. Dybest set er det jo ikke andet end papir?!  Hvis de – pengene – så bare var 1:1 i forhold til guld, så kunne jeg forstå det, men det er mange år siden dette var tilfældet 🙂

Hele artiklen kan læses her:
http://politiken.dk/magasinet/interview/ECE2171952/lukas-graham-jamen-hvad-fanden-skal-jeg-bruge-en-million-euro-til/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*