Mandag morgens orange helte

Selvom de står tidligt op om morgenen for at fjerne alle vores weekendsefterladenskaber, er jeg normalt ikke specielt gode venner med de orange mænd, som fejer fortov og cykelstier om morgenen. Det er nemlig rimelig besværligt, og nærmest umuligt at undgå at bryde loven, når fejemaskinen kører foran i et alt for langsomt cykeltempo. Men denne morgen havde jeg en fantastisk cykeltur igennem København og det var særligt pga kommunens gadefejere.

Den første servicemedarbejder jeg kørte forbi, samlede affald med sin “tang” på fortorvet. Han kom forbi en cykel med kurv. Han så der lå et par stykker brugt snotpapir i kurven, og som det mest  naturlige i verden tog han sin “tang” og samlede affaldet op af kurven, og smed det i sin affaldssæk. Nu har jeg ikke selv cykelkurv, men har hørt rigtig mange folk brokke sig over netop affald i cykelkurve, og jeg synes sgu det er god stil af servicemedarbejderen at samle det op.

Den næste servicemedarbejder der kom på min cykelrute, opdagede at en kioskejer kæmpede med at flytte et af sine tunge reklameskilte. Servicemedarbejderen gik hen til ham, greb fat i skiltet, og sammen fik de hurtigt flyttet det på plads.

Begge handlinger er selvfølgelig ganske små, og måske ikke umiddelbart noget man lige vil opdage. Men det er jo handlinger som disse som er med til at gøre en – til tider – hård dagligdag overkommelig.

Jeg smilede i hvert fald hele vejen uden om fejemaskinen, da jeg mødte den på min cykelsti 🙂
Tak til de morgenfriske orange helte!

gadefejer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*