Er Manuel fra Halløj på badehotellet fra Spanien eller Mexico?

Vi kender alle den kejtede og ubehjælpsomme tjener – Manuel – fra Halløj på badehotellet (Fawlty Towers). Men der er en yderst vigtig viden i denne sammenhæng:
I Fawlty Towers er Manuel spanioler, men det er faktisk ikke sådan i alle lande. Hvis du støder ind i en spansk eller Catalansk udgave af serien, så er han Mexicaner. De spanske og Catalanske TV-stationer kunne ikke acceptere, at deres land blev vanæret på den måde, som de mente Manuels karakter gjorde, og derfor valgte de at synkronisere hans stemme med en tydelig mexicansk accent, og dermed gøre ham til mexicaner.

PS. I første sæson forsøgte en Spansk TV-station rent faktisk at synkronisere ham til at være italiener, men det gav ikke den rette humoristiske vinkel.

UPDATE: Jeg har ledt med lys og lygte efter et videoklip, hvor man kan høre Manuel tale Mexicansk, og det er endelig lykkedes, med hjælp fra en af mine facebookfølgere (som faktisk også var ham som gav mig historien om den Mexicanske Manuel): http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/noticies-324/recordem-el-manuel-dhotel-fowlty/video/5635421/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*