Min mor er blevet rocker!

Min mor er blevet rocker, hvilket jeg selvfølgelig er meget imponeret af, og faktisk meget nysgerrig for at deltage i.
Det ser overlegent ud når hun sidder med let bøjet ryg og trykker pedalen i bund.
Og nu må jeg så hellere begynde at stave det rigtigt. Jeg glæder mig ret meget til at prøve hendes nyerhvervede rokke. Det må simpelthen være det vildeste i verden og processen er da for fuldkommen langt ude, i forhold til at vi lever i Danmark 2011!
1: Indkøb og opdræt af får
2: Indfange fårene, kaste dem ned på jorden, og håndklippe alt dens dejlige varme uld
3: Ulden skal vaskes og kartes et antal gange
4: Den dejlige rene klump uld kan nu fødes til rokken
5:  En lille garnnøgle er nu fremkommet. Denne skal tvindes (spindes sammen med en tilsvarende) og så der kan strikke en hue

Min mor har heldigvis allerede klaret trin 1-3, derfor skal jeg idag kun kaste mig ud i trin 4. NU SKAL DER ROKKES!

Det så sgu egentlig rimelig let ud da jeg observerede min mor spinde i går aftes. Men puha, det er ikke let. Man skal have det helt rette håndelag for ikke at miste tråden. Du skal faktisk tænke på flere ting på samme tid: Hastighed med foden, hold ikke for stramt, fød i rette tempo og observer din nøgle. Dette handler vist om multitasking, måske derfor man ikke ser så mange mænd sidde ved rokken 🙂 Men jeg står jo ikke tilbage for en udfordring, jeg må dog sige jeg havde svært ved det. Jeg nåede alligevel at få en fornemmelse af det og jeg kan godt se at man vil kunne opnå en helt ZENagtige følelse når man bliver god til det.

Og slutteligt, når man sidder med sin færdigstrikkede hue i hånden, må det jo være en skøn fornemmelse at vide at dette sad på ens egne får for en måned siden.

4 tanker om “Min mor er blevet rocker!”

  1. Tusind tak for et dejligt indslag. Skønt at der også er unge mænd der vil spinde/rokke.
    Din mor er jo medlem i Falsters Tekstillaug og har fortalt at du er begyndt at spinde, så jeg har spurgt om det er noget vi kan lægge på vores hjemmeside. Det har hun sagt ja til.
    Venlig hilsen Bente T

  2. Hehe 🙂
    Tak for det Bente. “Begyndt” er jo nok så meget sagt, jeg gjorde i hvert fald forsøget 🙂
    Jeg tror ikke linket til jeres hjemmeside virker. Jeg får i hvert fald en manglende tilladelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*