Nytårsforsæt 2011: Kun Cylinderklipper/håndskubber – uden motor – må berøre mit græs!

Da jeg var lille fik jeg 50 kroner af min far når jeg slog vores græsplæne. Jeg elskede pengene, men hadede at slå græsset. Jeg så ikke noget mere nytteløst end gå langsomt frem og tilbage, og op ned for intet andet formål end at skulle gøre det igen en uge efter…Jeg svor derfor den gang, hvis jeg nogen sinde skulle få en have så ville det første jeg gjorde være at asfaltere den. Og nu sker det jo så meget snart, jeg får min egen have, og jeg har undersøgt hvad det koster at få den asfalteret. Det er meget bekosteligt og derfor ikke en option for mig.

Derfor vil jeg prøve at gribe fat i min problemstilling på en lidt anden måde. Mit problem den gang jeg slog græs for min far, var at jeg ikke rigtig kunne se noget formål med det. Det det handler om for mig, er altså at kunne se et bedre formål end blot at holde græsset nede. Hvis nu jeg køber mig den mest skravede håndskubber uden motor, og kun klipper min græsplæne med den, så opnår jeg ikke blot at mit græs bliver holdt nede, men jeg får også rigtig god motion. Hermed får jeg altså endnu et formål og på den måde et argument for ikke at skulle asfaltere min have…Det er sguda smukt!
gudenaa_gu_400_cylinderklipper
Bonusinfo:

  • Jeg har til min store overraskele fundet ud af at en græsplæne har langt bedre af at blive slået med en cylinderklipper end en traditionel græsslåmaskine. Grunden ligger i selve navnet på de to maskiner. En cylinderklipper, “klipper” græsset og en græsslåmaskine “slår” græsset over. Og græsset har – efter hvad jeg har læst mig frem til – langt bedre af af blive klippet end slået over…Det skulle blive blødere og det afklippede græs skulle være langt bedre for jorden
  • 300 m2 bør tage ca 45 minutter at klippe med håndskubber
  • Plæneklipperen blev opfundet i England i 1830 af Edwin Beard Budding
  • En af de bedste håndskubbere skulle være denne model: Gudenå GU 400 cylinderklipper. Jeg satser på at købe sådan en model

åhhhh gud, jeg er allerede ved at blive en havenørd. Det troede jeg aldrig skulle ske.

5 tanker om “Nytårsforsæt 2011: Kun Cylinderklipper/håndskubber – uden motor – må berøre mit græs!”

  1. Genialt Susanne! Er det virkelig sandt? Har du samme størrelse have og bruger også håndskubber?

  2. Min grund er kun 300 ialt, så går hus og skur fra… så gætter på der er 100 græs – og det tager 7-8 minutter med håndskubber (incl at flytte trampolinen) …

  3. Nu er vi nået til den 30-12-2011 og min plæne er kun blevet klippet med håndskubber. Jeg kan hermed konkludere at mit nytårsfortsæt for 2011 lykkedes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*