Refleksbånd, ridetur og Islandsk brændevin – Kulturnat 2009

Så blev det Kulturnat i København. Ikke fordi dette er noget jeg har gået flere uger og glædet mig til…det kommer faktisk næsten altid bag på mig. Min opmærksomhed på det begynder gerne når folk begynder at sms’e om hvad der sker på Kultunatten (og jeg er jo ikke lige den rigtige at spørge når nu jeg ikke engang var klar over at den var på trapperne)…

Nå, men i år blev planlægningen af vores Kulturnat lavet på Cafe Langebro selvsamme dag som Kulturnatten var fløjtet i gang. Internettet på min mobiltelefon blev brugt som opslagsværk…altså rimelig begrænset båndbredde og grafik. AOK er ikke optimeret til 2.2 tommer skærm!


Et kulturpas kunne vi heller ikke rigtig overskue, så vi var begrænsede til steder hvor man kunne komme ind uden…Rimelig ringe Kulturnats-gængere!

AOK kunne – på min Nokia – berette om at Nordisk ministerråd bød på en rejse ind i islandsk kultur. Denne rejse skulle gennemføres vha. nordiske mad, slik, øl og islandske Disa. Aura ville som hovednavn komme og ruske godt og grundigt rundt i vores ”vikingeskaller”.

Der tog vi selvfølgelig hen, drak snaps og øl (5 kr. pr stk) og spiste ristede pinjekerner eller var der durum popkorn. Det fandt vi vist aldrig rigtig ud af…

Disa var super alternativ, men super sej… Synes jeg i hvert fald. Jeg er ikke helt sikker på alle var enige med mig, men jeg elsker når en musiker/kunstner fuldkommen giver slip på gængse normer og harmoniseringer og gør præcis som man lyster. Og det var præcis hvad Disa gjorde. Hun havde to Boss loopstations og en knægt på synth. Hendes sprøde stemme dannede base for alle numrene og alle loops blev kreeret realtime på scenen. Ta’ en lytter det er cool: http://www.myspace.com/disamusic

Aura var lidt mere mainstream, men fyrede den ret godt af. En smule højt var det måske…Men de har i hvert fald en lang række sikre hits på deres sætliste.

Da vi ville videre ud i Kulturnatten kom Hesten Henning forbi. Hesten Henning er en ældre norbak som har et tik med sine læber, men han ville gerne have os med op i sin vogn. Så vi hankede op i et par pilsnere og kørte i hestevogn igennem Kongens København.

Vi klappede Henning farvel og drog mod Pølsevognen ”Brunos skinke-ekspres”.

Vi sluttede vores Kulturnat af med at høre Thomas Buttenschøn i miljøministeriet. De havde nogle rimelig tankevækkende miljø PowerPoints kørende. Det ”koster” 2600 liter vand at fabrikere en CheesBurger…det er sguda vildt! Nå men Buttenschøn var i hopla og fyrede den af med sit lille band. Han havde desværre ikke Sys Bjerre med, for som han sagde: ”jeg vil ikke have hende med mere, for nu har hun solgt flere plader end mig…Hehe”

Godnat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*