Sikke et valg!

Det var godt nok et spændende valg vi lige har været vidne til. Jeg sad monteret foran mit TV og zappede fra DR til TV2 hele aftenen d. 1. november. Jeg måtte dog kapitulere lidt over 1, hvor det endelig stod klart at rød blok kunne mønstre 90 mandater, hvis Grønland stemte som forventet.

Egentlig er det jo lidt vildt at der rent faktisk var 68.000 flere danskere som ønskede blå blok+moderaterne, men at det alligevel var rød blok som kunne tælle til 90 mandater. Det er et lidt pudsigt at vores valgsystem er skruet sådan sammen. Jeg er bestemt ikke mavesur over dette, for dette kunne jo lige så godt have været til fordel for de blå partier, hvis stemmerne var faldet anderledes ud. Men måske man alligevel burde kigge på denne pudsighed?!

Det absolut vigtigste for mig til dette valg har været at skabe mulighed for en bred regering. Meget tyder på at der rent faktisk kan være mulighed for dette. Mange partier taler i hvert fald stadigvæk forholdsvist positivt om det, og de fleste partier er stadigvæk inviteret til møder med “kongelig undersøger” Mette Frederiksen.

Jeg vil virkelig være ked af det, hvis det ender med at blive en ren rød eller blå regering. I begge tilfælde vil det blive en meget usikker regering. I rød blok er der enorm forskel på enhedslisten og de radikale. Hvis en rød regering skal lykkes, vil det formentlig være som en et-partis regering, som vi har haft de sidste par år – og det tror jeg ikke mange danskere ønsker. Hvis vi kigger på blå blok, så er der alt for mange partier. Alt for mange partier, som vil gøre alt for at hyppe egne kartofler. DF, Nye borgerlige og Danmarksdemokraterne vil forsøge at overgå hinanden i absurde indvandrefjendske forslag, som de vil have gennemført for at stemme for store og vigtige lovforslag som Venstre, Konservative og Liberal alliance, måtte stille.

Jeg er enig med Lars Løkke og moderaterne om at en bred regering er det rigtige for Danmark. Jeg er dog bare meget lidt glad for Lars Løkke 😉 Og jeg er af den overbevisning at hans ønske om en bred regering, kun er vigtigt for ham fordi han kan se at det er vejen til magten. Hvis han om 2 år, ser at hans vej til magten er at gå i en rød eller blå regering , ja så gør han det. Jeg må dog forsøge at se bort fra mine negative følelser omkring Lars Løkke, og hellere se muligheder.

Jeg tror rent faktisk vi står i en fantastisk situation i forhold til at skulle skabe en bred regering ind over midten. Jeg håber og tror at de store partier (omkring midten), vil være i stand til at få puslespillet til at gå op.

Men lad os nu se! Der er lang vej endnu mod en bred regering. Spørgsmålet er hvor vigtigt det er for Mette Frederiksen om de partier hun går sammen med dropper deres krav om at der skal laves en advokatundersøgelse af “mink-skandalen”. Hvis moderaterne og Venstre ikke vil give køb på det, kan jeg være nervøs for hvad der sker… Nu må vi se. Spændende er det, og ufattelig vigtigt for Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*