Skal man som skolelærer have et stort nøglebundt?

Da jeg startede på lærerseminariet begyndte mit nøglebundt stille og roligt at vokse. Jeg ved ikke rigtig hvorfor. Selvfølgelig havde jeg som lærervikar behov for nøgler til skole og faglokaler, men det undskylder altså ikke den store forøgelse i størrelsen, der skete i årene på lærerseminariet. I de forskellige praktikperioder vi gennemgik på lærerseminariet, havde jeg dog kontakt til en masse færdiguddannede lærere, og de havde alle store nøglebundter. Måske man som skolelærer bare skal have et stort nøglebundt?! Under alle omstændigheder endte mit nøglebundt efter lærerseminariet med at være overdimensioneret stort. Og selv efter jeg stoppede som lærer fortsatte tyngden på mit ustyrlige nøglebundt.

I dag gennemgik jeg nøglerne i bundet en for en. De fleste nøgler kunne jeg identificere, men:

  • to har jeg ikke den fjerneste anelse om hvilket nøglehul de passer til
  • to nøgler kunne identificeres, men passer bare til nøglehuller jeg ikke  længere bør have adgang til
  • tre nøgler bruger jeg mindre end en gang om året
  • en nøgle ved jeg ikke længere har et nøglehul den passer ind ind

Så måske det er tid til at få ryddet lidt op i bundet…men altså, jeg er jo skolelærer (i hvert fald af uddannelse), og der er bare noget pondus i et stort fuldvoksent nøglebundt…:-)

stort nøglebundt2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*