Ulovlige konkurrencer på Facebook

Jeg ser tit venner i mit Facebookfeed dele, like og tagge forskellige konkurrencer. Desværre er nogen af dem rent snyd. Man gør alt hvad de beder om fordi man gerne vil vinde et fantastisk “maxi-måge-stel”, men egentlig er man ved at dele en fake konkurrence som kun er sat i verden med det formål, at tjene penge på lynhurtigt at opbygge en Facebookside med et hav af likes. Hermed kan de nemlig sideløbende med konkurrenceN fx lave opslag/kommentarer til eksterne hjemmesider, som på den ene eller anden måde hiver penge ud af brugeren (eller “stjæler” og videresælger privat data som fx email, telefonnummer, etc).

Det er vildt træls for dig og dine venner.

Jeg kan skrive side op og side ned om dette emne, men det er der så mange andre der har gjort. Derfor vil jeg blot huske jer på at “råbe vagt i gevær”, hvis I støder ind i en konkurrence, som kræver et (eller flere) af disse punkter for at deltage:

  • Du skal dele opslaget/konkurrencen
  • Du skal synes godt om “vores” side
  • Du skal tagge en ven

Disse tre ting er alle er ulovlige ift. Facebooks retninglinjer. Det eneste der er OK at kræve i en konkurrence, er like og kommentar. Lad være med at være med sådan en konkurrence…du vinder helt sikkert ikke noget!

Det kan selvfølgelig også være et rigtigt firma – med en reel konkurrence – som overtræder disse Facebookregler (ubevidst), men i så fald er det bare for pinligt af virksomheden, og derfor skal du gøre dem opmærksom på overtrædelsen…gerne i tråden. Så lærer de det måske til næste gang 🙂

danskespilkonkurrence

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*