X-factor 2010 finale – det var sgu en syret oplevelse!

Så fik jeg været til X-factor 2010 finalen i Parken. Det var en super speciel oplevelse med den helt rigtige vinder…

Som I ved, blev Anna stemt ud sidste fredag og nåede derfor lige præcist ikke finalen. Synd for Anna, men altså vi kunne jo alligevel ikke ha’ en færing til at vinde igen.
Nå men i finalen var det altså Thomas, Jesper og The FireFlies (DixieChicks) som skulle dyste om hæder og pladekontrakt i Parken.


Jeg har fra starten af holdt med FireFlies…egentlig nok mest fordi jeg havde oddset 100 kr på dem…
Nå, men vi havde fået gode pladser på den højre langside, men da det var ”møgøsende” regnvejr og Parkens tag ikke kunne holde tæt, dryppede monstermega dråber ned i nakken på mig. Det var sgu pisse irriterende. Nogen gange måtte jeg vride min t-shirt… Nok om mit våde tøj og Parkens manglende lapning af deres loft.
Jesper lagde ud med en syret version af Abbas ”Dancing Queen”. På en eller anden måde præsterede han at lyde yngre end han egentlig er, men nummeret passede perfekt til ham og han udførte de vilde danse moves…først til højre så til venstre.
Efterfølgende tog DixieChicks over med en country version af Rammsteins ”Keine Lust”. Den høje mørkhårede pige havde fået monteret en flammekaster på ryggen som kunne sprøjte med en gullig udefinerbar væske, hvilket virkede lidt mærkeligt…men altså de gjorde det godt!
Så var det Thomas’ tur til at kaste sig ud i noget vildt og vovet. Thomas tog røven på publikum, da tæppet gik væk. Thomas havde nu endelig fået taget al håret af. Rundt omkring mig oplevede jeg både tøser som var vilde af begejstring mens andre begyndte at småtude. Vildskaben og tuderiget blev ikke mindre da kapelmesteren satte Thomas i gang: ”Every night in my dreams I see you. I feel you” og omkvædet ”my heart will go on” Ikke lige det mest oplagte nummer til Thomas, men han forstod at gøre det til sit helt eget nummer ved hjælp af hans lidt hæse-Bono-agtige vokal.
Slutteligt, før afstemningen, var der arrangeret et fællesnummer med de tre finalister. Dette nummer gik dog helt galt, da Jesper gled i Thomas’ mikrofonledning. (Egentlig mærkeligt man ikke vælger at bruge trådløse mikrofoner i sådan et stort show!) Jesper slog sig heldigvis ikke så voldsomt, men det forskrækkede Fireflies pigerne som spontant alle tre løb hen til Jesper for at puste på hans ømme knæ. Det virkede lidt Over-the-top, men selvfølgelig en ganske sød gestus. Da halvdelen af instrumenterne på sangen var playback kørte der nogle forkølede blæsere samt en skinger lilletromme. Det var som om teknikkerne ikke kunne få stoppet musikken, og derfor valgte de at sætte DRs pigekor til at synge et nummer de allerede havde sunget en gang før (dog før tv transmissionen var startet, så måske ikke tv seerne opdagede det).
De fik endelig stoppet musikken og pigekoret fik sluttet deres sang.
Den endelige afstemning kunne begynde! Jylland gav topkarakterer til Jesper. Fyn stemte på Thomas mens Sjælland og øerne gav deres stemmer til Fireflies. Derfor var det et helt tæt løb og det var nu op til Færøerne hvem som skulle vinde! Færøerne havde heldigvis – for mit odds – den helt rette indstilling til de tre finalister og stemte derfor på FireFlies!!! Jihaaa sådan skal det gøres! 750 kr direkte ned i ”fars” lomme.
I love you Færøerne! Jeg håber I vinder til næste år…
X-factor tak for en super anderledes, men utrolig interessant finale i Parken.

En tanke om “X-factor 2010 finale – det var sgu en syret oplevelse!”

  1. Det må have været meget syret, for finalen har jo slet ikke været afholdt endnu… der er lige et par dage til 1.april endnu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*