Blogindlæg fra en tvivler

Jeg er i tvivl om hvilket parti jeg skal stemme på. Det har jeg aldrig været før. Problemet er at jeg ikke i år føler jeg kan stemme på det parti jeg grundlæggende deler flest synspunkter med. Jeg har altid været venstremand, men jeg synes ikke den borgerlige regering har fortjent at fortsætte 4 år endnu. De har ført en blokpolitik med DF som jeg simpelthen ikke kan se fortsætte. Jeg mener der værste der kan ske er at VKO endnu en gang skulle få 90 mandater. For selvfølgelig skal/vil man bruge sit flertal til at tage beslutninger hvis man har de 90 mandater (lige meget hvor meget Konservative siger de vil det modsatte). Jeg kunne dog selvfølgelig så stemme på Venstre alligevel og så håbe på der kun bliver 90 mandater med Liberal alliance. Men den chance er jeg ikke sikker på jeg tør løbe. Jeg kunne så selvfølgelig stemme på LA men det ændrer jo ikke ved at VKO kunne ende med at få 90 mandater og så har LA ikke så meget at skulle have sagt (Jeg ved godt der i meningsmålingerne PT kun er ca 80 mandater til VKO, men jeg har bare på fornemmelsen at rigtig mange af tvivlerne vil ende med at stemme på enten V, K eller O).
Jeg har det dog også rigtig svært ved at se en rød regering. Nogle af ministerposterne vil jeg have det rigtig stramt med, specielt Villy og Ole Sohn. Helle tror jeg egentlig nok skal klare sig ok som statsminister, men hun slæber bare rundt på SF og Enhedslisten og i fællesskab med dem bliver det nok ikke så let at få gennemført noget som helst. Den eneste fornuftige jeg har hørt fra SF er faktisk Pia Olsen Dyhr, forhåbentlig bruger de hende som minister hvis det skulle gå den røde retning.
Jeg kunne jo så stemme på De radikale. Det er faktisk det jeg har hældt mest til i den sidste uges tid, de vil kunne trække en rød regering i en blå retning. Det ændrer dog ikke ret meget ved problemerne med en rød regering. De vil jo stadigvæk skulle have enhedslisten med på vognen. Jeg kan dog se andre fordele ved at gøre De radikale stærke. Selvom der skulle blive en rød regering kunne man måske godt se De radikale lave aftaler med Venstre og Konservative. Dette er dog kun muligt hvis de radikale holder sig uden for en rød regering, og nu er de så pludselig begyndt at tale om ministerposter…
Åhhh…ens hoved springer jo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*