Damefodbold og dommerpræstationer

damefodboldNu har jeg set en del af kampene ved EM i damefodbold. Jeg synes det er et rigtig fint niveau, og føler mig rigtig godt underholdt. Ja, det er en smule langsommere end herrerlandsholdets kampe, men kan fint sammenlignes med fx herrernes 1. division.

Men noget jeg hver gang er blevet voldsomt provokeret af, er dommerne. Er der valgt andenrangsdommere til at dømme samtlige EM kampe? Det er næsten pinligt hvor mange forkerte kendelser der bliver dømt. Alle dommerne jeg har set har været kvinder. Og jeg siger bestemt ikke at der er fordi de er kvinder de dømmer dårligt, men der er formentlig ikke er så mange kvindedommere at vælge imellem på internationalt niveau, og det gør jo måske at niveauet derfor bare er dårligere end mandedommere. Jeg ved faktisk ikke om der findes en regel om at det skal være kvinder der dømmer i damefodbold, men hvis der gør er det da helt absurd. Man bør da vælge de bedste dommere til at dømme på internationalt niveau, og hvis de bedste dommere er mænd, så må man vælgene mændende.

Jeg synes det ødelægger helhedsindtrykket, og det er næsten pinligt at se på: offside dømmes som der på ingen måder er der, straffespark der ikke dømmes, bolde der ryger ud over sidelinjen hvor flaget ikke blive hejst, etc, etc.

Og det virkelig mærkelige er, at jeg ikke synes kommentatorerne taler så meget om det. Det er som om alle disse fejlkendelser ikke er så vigtige for dem?! Hvis det havde været en herrerlandskamp, hvor dommerne havde dømt så dårligt, havde det været kampens helt store samtaleemne. Hvad er det der sker? Jeg håber sgu ikke kommentatorerne bærer over med dem fordi der er tale om damedommere. Det vil da være et totalt misforstået forsvar – ja, der vil vel nærmest ikke være noget mere mandschauvinistisk, end hvis der er tale om en form for beskyttelse af damedommerfaget (det er vel en god gammeldags bjørnetjeneste).

Lad der endelig blive vist mere damefodbold i fjernsynet, men lad os få nogle ordenlige dommere. Hvis denne niveauforskel på dommerpræstationerne, mellem herrerne og kvinderne, fortsætter, så vil det være yderst skadeligt for kvindefodbold.

KH
Martin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*