DET STORE VÆDDEMÅL – fra euro til drachma

For lidt over et halvt år siden indgik jeg et væddemål med min mor. Jeg tabte og nogen vil da nok også mene at mit bud ikke var det mest intelligente 🙂

Grækenland stod i sommeren15, i  en enorm økonomisk krise (det gør de jo for så vidt stadigvæk), og væddemålet gik ud på om Grækenland ville træde ud af Euroen eller ej. Min mor var sikker på det ikke ville ske inden for det kommende år, og jeg mente at der var en sandsynlighed for at det kunne ske. Vi væddede 100 kr, og hele det forgange år har min mor så drillet mig næsten hver gang vi sås, for den græske udmelding trak jo ud 🙂 Hun har også ofte nævnt for mig, at de 100 kr altså skulle være kontant, og hver gang har jeg modsvaret at jeg ville overføre dem via Netbank, hvis jeg skulle ende med at tabe (hvilket min mor bestemt ikke var tilfreds med). Ved ikke hvorfor det er så vigtigt at det skal være en fysisk seddel!?

For et par måneder siden, måtte jeg sande at jeg havde tabt vædemålet.

Grækenland havde ikke smidt Euroen på Akropolis byport, og genindført drachma! Gode råd var dyre!

Hvordan skulle jeg nu få klaret det lille økonomiske mellemværende med min mor?! Jeg var ikke meget for at dukke op med en laset hundredekroneseddel. Og at overføre 100 kr via netbank, var også – når det kom til stykket – bare en tand (eller faktisk to tænder) for kedeligt.

Jeg brød min krøllede hjerne med, hvordan jeg dog skulle komme igennem mit skamfulde nederlag, og pludselig kom jeg til at tænke på Grækenlands gamle møntfod. Det var jo formentlig den de skulle være gået tilbage til, hvis de havde valgt at træde ud af Euroen, og så havde drachma jo pludselig været en god ting at være i besiddelse af. Min mor rejser faktisk fra tid til anden til Grækenland, og for at sikre at hun har gangbar valuta, hvis de en dag alligevel skulle træde ud af Euroen, så besluttede jeg mig for at undersøge om jeg kunne betale mit nederlag til min mor i drachma.

Jeg er ret vild med eBay! Jeg er vild med eBay, fordi man kan få alt, og selvfølgelig er der også en græsk fyr som har specialiseret sig i at sælge større og mindre bundter af drachma, som han havde samlet sammen inden de gik over til Euroen. Grækeren havde heldigvis også et bundt sedler, som ca. svarede til kursværdien af 100 danske kr, og så var min lykke gjort. Jeg bestilte det lille fine bundt sedler, og modtog dem et par uger efter.

I weekenden havde min mor fødselsdag, og det virkede som det rette tidspunkt at give hende pengene af en værdi af 100 kr. Det var vist en meget blandet oplevelse for min mor. Hun var vild med de originale græske drackma, men der var altså også en grad af skuffelse over, at det ikke var en laset dansk hundredekroneseddel, hun fik i hånden, da hun åbnede konvolutten.

Under alle omstændigheder fik hun sig et billigt grin, da hun fik at vide at det faktisk – inc fragt – havde kostet mig 170 kr at betale min gæld på 100 kr 😉

drachma

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*