Skal Tårnby kommune på Facebook?!

Jeg bor i Tårnby kommune, og i følge en ny optælling fra DR P4 Midt & Vest, er Tårnby kommune en af de 10 danske kommuner, som ikke er på Facebook.

Jeg synes simpelthen ikke der er noget godt argument, for ikke at tilbyde sine borgere i kommunen en aktiv Facebookside. Borgerne skal have mulighed for at kommunikere med sin kommune ved hjælp af det mest gængse kommunikationsudstyr, og i Danmark, anno 2017, er det altså bare Facebook folk benytter.

Jeg kan ikke udtale mig om de få andre danske kommuner, der på samme måde som Tårnby, har valgt ikke at være på Facebook, men mht. Tårnby kommune, hænger det fint sammen med kommunens lukkede politiske tilgang. Flere gange har enkelte politikere fx forsøgt, at få optaget byrådsmøderne, så den bredde lokalbefolkning kunne følge med. Hver gang er det blevet stemt ned i byrådet.

Angående Facebook, er kommunen og flere af politikerne, helt sikkert bange for at de voldsomme diskussioner, der uden tvivl vil komme fra tid til anden. Men hvis I ikke giver os borgere et sted kommunikere med kommunen, så bliver vi en flok “fuck-you-vælgere”, som forklaret af medieforskeren i denne nyheden fra DR. Vi vil ikke føle at kommunen lytter til os, og vi vil ende med at stemme ekstremt – ja, ganske som det er sket i USA: Der er ikke blevet lyttet på den store fattige klasse i årtier, og pludselig bliver en kandidat som Trump stemt ind.

Derfor taler jeg nu til mine lokale politikere i Tårnby kommune (og for den sags skyld de 9 andre kommuner): Hvis I vil beholde jeres plads i byrådet, og ikke miste den til en mere eller mindre ekstrem person som kommer ind fra sidelinjen, så burde I kæmpe for at få sparket gang i en aktiv Facebookside til glæde og gavn for både administrationen i kommunen og borgerne!

KH
Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*