Distortion 2011: Alt for mange mennesker i de små gader ved Studiestræde

Meget af denne weekend har stået i gadefesten “Distortions” tegn. Dette arrangement har bare vokset og vokset de sidste par år og det virker som om det helt er eksploderet denne gang. Når folk fra hele landet valfarter til hovedstaden blot for at besøge Distortion, ja så ved man at succesen er fuldkommen.

Alle disse mennesker har dog i år skabt store problemer. Gadefesten var i hvert fald ikke optimeret til dette, på introdagen i indre by, i onsdags. Vi var kommet i god tid og havde placeret os tæt ved scenen i studiestræde (A= os, Rød prik= scenen)

Vi kunne godt mærke, at gaderne op mod scenen blev mere og mere fyldte. Der var jo tusindvis af mennesker i byen den dag, som alle på en og samme tid, gerne ville ind til den røde prik (hovedscenen for det store mixtape med bla. Trentemøller). Det betød jo, at der var et meget stort pres fra alle gader. Vi stod heldigvis på en af de de mest rolige gader, da Vor frue plads formentlig har taget lidt af trykket, men fra de andre gader, har der givetvis været et kæmpe pres bagfra.

Jeg fik en klaustrofobisk fornemmelse på et tidspunkt  lidt inden musikstart kl 20. En fornemmelse af, at hvis dette bare bliver givet los, så ville det kunne ende helt galt. Vi ville jo på ingen måder kunne komme væk fra det område vi stod i. Presset bagfra var alt for stort. Og hvis dette pres bare var fortsat og musikken så var gået igang, så begynder det desværre nok at lugte lidt for meget af sidste års Love parade i Tyskland og “Roskilde 2000”.  Det var heldigvis også politiets bange anelser, for arrangørerne prøvede ihærdigt at råbe ind i et sæt høretelefoner (ja det kan man faktisk godt, men det lyder  piv ringe), at vi skulle trække tilbage.

Det lykkedes ikke for arrangørerne at få folk til at trække sig tilbage, og til sidst måtte de proklamere at politiet havde besluttet at arrangementet skulle aflyses. Først her begyndte folk at trække væk.
Jeg synes det var den helt rigtige beslutning af politiet. Stor ros til dem. Det kunne have endt ganske forfærdeligt. Jeg må også sige, det ikke er optimalt, at placere et så stort navn i disse små gader. Trentemøller burde have spillet på en af de store pladser.

Efter en times tid var der kommet så meget luft at arrangementet kunne starte op. En smart manøvre at “aflyse” det 🙂 Det var nok det eneste folk bag i rækkerne kunne forstå. Vi trak selvfølgelig også længere tilbage, men havde godt lidt på fornemmelsen, at det nok ville starte på et tidspunkt, så vi holdt ved. En times tid efter startede det hele med et pigekor fra en af lejlighederne. En rigtig fed og stemningsfyldt introduktion. Sorry, min mobil har desværre ikke helt gengivet oplevelsen som den fortjente 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*