Dobbeltstraf i “parallelsamfund”

Lars Løkke forklarede i sin nytårstale i år, at han ville “Ghettoerne” i Danmark til livs:

Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op. Rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder. Andre steder ved at tage en klar styring af, hvem der flytter ind.

Dele af dette er jeg egentlig enig i. Der skal bestemt gøres noget, hvis der findes områder i Danmark, som fungerer som et decideret parallelsamfund: hvor dansk lov er sat ud i kraft, hvor bander huserer og hvor forbrydelsesstatistikken er skyhøj. Og ja, jeg tror faktisk, at der findes områder, som har disse problemer – jeg er ikke naiv…men spørgsmålet er så bare, hvad der skal gøres?!

Regeringens første udspil, som Lars Løkke ikke nævnte noget om i sin nytårstale, er, at indføre dobbelt straf for forbrydelser lavet i udvalgte “ghettoområder”, frem for resten af Danmark. Hvis dette udspil bliver vedtaget, vil det altså betyde at, når man træder ind i denne “ghettozone”, så er love og straffe anderledes end resten af det “normale” Danmark.

Come on, regering! Handlede det ikke netop om at disse parallelsamfund skulle brydes ned?? Skulle disse parallelsamfund ikke ændres, så de ikke skiller sig ud fra resten af Danmark?! POlitikerne kunne jo sætte ind med støtte til de unge og deres forældre, mentorordninger, positive fordelinger, mere politi, etc, etc, men i stedet vælger regeringen, at komme med et udspil som stempler mennesker i disse område så hårdt i hovedet, at det kun vil gøre det hele værre. Regeringen har altså pludselig lavet et “de facto Parallelsamfund”, fremfor at forsøge at nedbryde dem…meget mærkeligt. Ja, de kunne sgu lige så godt sætte et advarselskilt op ved Vollsmose og Mjølnerparken med ordlyden: “DU TRÆDER NU IND I ET PARALLELSAMFUND”.

Det vilde er så, at der lynhurtig har tegnet sig et stort flertal i Folketinget for dette forslag. S og DF har hurtigt meldt ud at de er positive overfor regeringens udspil. En ting er at DF er med på vognen – det kunne man nok forvente – men det er altså lidt som om dansk politik for tiden er igang med et spil ubehagelig “Chicken”: Partierne tør ikke at undvige til venstre, og indrømme at et forslag på indvandreområdet er fuldstændig absurd, i frygt for at tabe de indvandrekritiske danskeres gunst. Det er en ond spiral, og det ender med at “bilen står i flammer” 🙁

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*