Skolepatruljer lever et udsat liv

I går læste jeg i forskellige medier, at de danske skolepatruljer lever et udsat liv. På landsplan har hele 33 procent af de danske skolepatruljeelever, oplevet at blive råbt ad eller at få fingeren af fx bilister. Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring, blandt 987 skolepatruljeelever i hele landet.

Jeg blev voldsomt forundret. Skolepatruljen er formentlig det tætteste mange danske skoleelever kommer på et reelt “erhverv”, og altså første gang de udfører en samfundsmæssig vigtig opgave. Og så skal de sgu ikke mødes af mavesure voksne/forældre, som sviner dem til, fordi de har fået det forkert ben ud af sengen – eller fordi de er “freaking stressed out” pga. deres selvvalgte karriereliv.

Derfor:

Hvis du sidder i din bil, og bliver stoppet af en teenager i gul vest, så smil! Også selvom du er ved at eksplodere, i aggression over at du nu kommer et helt minut senere på arbejde. Det er din forbandede pligt – som voksen/forældre – at smile til den teenager, lige meget hvor irriterende han/hun måtte se ud, og lige meget om han/hun stopper dig til ingen verdens nytte. Og hvis du så meget som begynder at hæve langemand og udtale f-ordet, så lover jeg dig, at der resten af dit liv, vil hvile en forbandelse over dig. En forbandelse der gør, at hver gang du kører forbi en skole, så vil du blive stoppet af en skolepatrulje. Ikke bare om morgenen, men på alle tider af døgnet – til evig tid! AMEN!

KH

Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*