“Skrivebordsfisk” – en gave fra chefen

En af mine veninder har fået en guldfisk, og det er der jo egentlig ikke noget galt med! MEN hun har fået guldfisken af sin chef, som har fået den geniale idé at alle medarbejderne skal have en guldfisk stående på deres skrivebord. Denne guldfisk skal de navngive, fodre når den er sulten og skifte vand når det trænger. Altså tage det fulde ansvar for det lille kræ.

 
What the f…! Hvad sker der lige for den chef?! På hvilket smart amerikansk manager kursus har han fået idéen til denne absurde handling!? Grundtanken må være noget med at hvis medarbejderne tager ansvar for fisken og bliver glad for den, så bliver det overført til de arbejdsopgaver de udfører. Hvis jeg var leder et sted hvor medarbejderne manglede glæde og motivation i jobbet ville min første tanke nok ikke være at give dem en guldfisk. At forære mine medarbejdere en guldfisk ville komme meget langt nede på min liste. Ja, jeg tror faktisk min liste vil se sådan ca sådan ud:

Min huskeliste til at motivere og skabe glæde ved arbejdet for mine medarbejdere:
1: Husk at rose dem
2: Husk at anerkende deres arbejde og personlighed
3: Prøv at finde motiverende arbejdsopgaver

..
59: Indfør ens uniformer. Gule til mænd og blå til kvinder
60: Hav altid snack-tørfisk stående i tekøkkenet

61: Opstil radio i det åbne kontorlandskab som kun spiller Fede Finn & Funny Boyz
62: Forær medarbejderne en guldfisk

Hvad med weekenden? Skal fisken så ikke have mad i weekenden? Eller skal man hver fredag eftermiddag tage sin fisk under armen og fragte den med i tog og bus hjem til sin lejlighed. Hvis du virkelig havde en ansvarsfølelse for fisken, så havde du gjort det! Hvad med ferier, jeg er overhovedet ikke sikker på man må have en sådan bowle med guldfisk med på flyet… Du kunne selvfølgelig også aftale med en kollega at han ville fordre den mens du var væk, du skal selvfølgelig så bare huske at ringe ind til firmaet hver dag og sikre at det er blevet gjort! Og hvis du ikke kan overtale en kollega til at hjælpe dig må du jo bare droppe ferier og weekender…Skøøøønt!
Åhhh gud, jeg har skrevet mange udråbstegn og spørgsmålstegn i dette indlæg. Men det er sgu også fordi min hjerne fyldes med disse tegn når jeg tænker på denne absurde situation…Det her er simpelthen for langt ude!

big-fish-in-bowl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*