Helle Thorning: Fortæl din “veninde” hvad hun burde gøre

Kære Helle,

Du har i forlængelse med giftangrebet, i Syrien, i den sidste uge udtalt : “Jeg mener, at vi i Danmark skal vælge at stole på vores nærmeste allierede” (selvom der ikke er klare beviser for hvem og hvad). Jeg synes jo det er helt rigtigt at vi skal stole på vores allierede – det er jo generelt et godt og klogt træk. Men i denne situationen synes jeg dog du burde genoverveje. Jeg tænker en allieret som en god ven eller veninde. Og nogen gange skal man – for at være en god veninde – ikke bare tale veninden efter munden, men fortælle hende hvad hun burde gøre. I modsatte fald kan det jo ende som den franske digter La Fontaine, skitserer i historien om Bjørnen og ejeren: Bjørnen ser en flue på sin ejers ansigt, og tager så en stor sten og kaster mod ejerens ansigt for at skræmme fluen væk. Alt sammen selvfølgelig i god mening, men det ender jo på tragisk vis med at ejerens hoved knuses. Som du måske har regnet ud, så er der her tale om en bjørnetjeneste som jo bekendt skader mere en den gavner.

Generelt om Syrien, er jeg helt enig i at der bør gøres noget. Det burde bare være blevet gjort for lang tid siden, og med en meget klar køreplan. For lykken i Syrien er bestemt ikke gjort bare ved at smadre få forskellige Assad-strategiske mål – og slet ikke på baggrund af efterretninger som måske ikke holder vand.

Så Helle, fortæl vores allierede – USA – hvordan de burde agere, frem for at tale dem efter munden, så ville du og Danmark være en god allieret.
veninder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*