Jeg har det stramt med mundbind!

Overskriften indikerer ikke at jeg synes det strammer at gå med mundbind 🙂 Nok nærmere at jeg ikke er den store fortaler for brug af mundbind, på andre tidspunkter end når jeg fjerner gammel rockwool fra mit loftsrum.

Der er flere lande som pĂĄbyder mundbind i offentligheden. De lande mĂĄ jo gøre som de vil, men det giver ikke ret meget mening for mig. I forhold til Corona, er jeg med pĂĄ det nok kan give mening i nogle tilfælde. Fx hvis du er syg, og ikke kan undgĂĄ at hoste, nyse og snotte folk i hovedet, sĂĄ kan det da give ret god mening at montere et mundbind…men for søren da, skulle du sĂĄ ikke hellere bare blive hjemme i din seng?! Situationen i Danmark taler jo sit tydelige sprog. Vi klarer os rigtig godt, uden mundbind, med de retningslinjer der allerede er indført. Nærmest ingen er syge af Corona for tiden, og der har endda været ĂĄbnet op, i næsten en mĂĄned. SĂĄ skulle vi ikke bare fortsætte det gode arbejde, og lægge det mundbind nederst i skuffen?!

Lidt flere argumenter for der ikke er behov for mundbind:

  • Meget tyder pĂĄ at dødeligheden af Covid19 skal tælles i promille. Kilde Information.
  • D. 25. maj blev de danske dødstal kortlagt. Der var ingen danskere under 50 som var døde af Covid19. 3/4 var over 75 ĂĄr, og 82% af de døde var det man kalder multisyge. Kilde SSI. NĂĄr SSI idag offentliggør nye tal, slĂĄr de 0-59 ĂĄr sammen, og i denne grupper er der i idag 17 dødsfald. Det er voldsomt misvisende, at sammenlægge sĂĄ mange ĂĄrgange. D. 25. maj, hvor tallene var mere udspecificerede, kunne man se at 13 personer fra 50-59 var døde. SĂĄ der er i perioden fra 25. maj frem til i dag kommet fire dødsfald mere til, og de fire er formentlig stadigvæk i alderen 50-59, men det kan vi kun gisne om fordi SSI slĂĄr sĂĄ stor en gruppe sammen.
  • Professor, DMSc, ph.d. Anton PottegĂĄrd, Syddansk Universitet: “…risikofaktorerne for et alvorligt COVID-19 forløb ligner meget risikofaktorerne for influenza og lungebetændelse. Infektioner, som i forvejen er kendte og meget hyppige dødsĂĄrsager blandt ældre, skrøbelige danskere, f.eks. pĂĄ plejehjem” Kilde SSI
  • Der er meget der tyder pĂĄ det ikke er sundt at gĂĄ med mundbind for længe. Fx er det et gammelt kendt arbejdsmiljøkrav, at man ikke mĂĄ gĂĄ med mundbind (maske) længere end 3 timer om dagen: “Filtrerende ĂĄndedrætsværn mĂĄ derfor kun benyttes 3 timer om dagen. Hvis arbejdet strækker sig ud over 3 timer, skal der allerede fra arbejdets begyndelse benyttes enten filtrerende ĂĄndedrætsværn med turboenhed (blæser) eller luftforsynet ĂĄndedrætsværn” Kilde Arbejdstilsynet
  • Ja, mĂĄske hjælper et mundbind lidt, men der er virkerlig mange usikkerheder. Selv Gitte Kronborg, som er overlæge pĂĄ infektionsmedicinsk afdeling, Hvidovre Hospital, forklarer at det ikke vil gøre den store forskel om vi bærer mundbind eller ej, sĂĄ længe vi overholder de allerede anbefalede retningslinjer. Ja, hun gĂĄr faktisk sĂĄ langt til at sige det nærmest bare er et symbolsk statement, hvis man tage et mundbind pĂĄ i offentligheden. Se dette dukfriske interview hun gav til TV2 News (d. 9. juli 2020), hvor hun svarer pĂĄ Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger (kilde side 12) om brug af mundbind i særlige situationer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*