Letbane i Tårnby kommune?

Den offentlige transport halter desværre virkelig meget i store dele af vores kommune (Tårnby kommune). Ved de to metrolinjer er det selvfølgelig helt fantastisk, men når det kommer til at komme på tværs i kommunen, kræver det ofte tre skift med forskellige buslinjer og stor ventetid. Ja, det er nærmest umuligt at fragte sig selv rundt i Tårnby kommune, hvis man ikke ejer en bil eller cykel. En letbane vil dog kunne gøre enorme ændringer på dette problem. Jeg har et læserbrev i vores lokale avis (2770), hvor I kan læse, at jeg ikke er helt positivt stemt overfor hvordan vores kommunes politikere, IKKE har samarbejdet om et ellers virkelig positivt letbaneprojekt. Læserbrevet kan I læse her (I kan også læse min tekst under billedet):

I sidste udgave af 2770 læste jeg til min skræk, at Tårnby kommune – med teknisk udvalg i spidsen – har en meget kritisk tilgang til Letbane i kommunen.
‘Letbanenet i Storkøbenhavn’ har spurgt Tårnby kommune hvilken af de to linjeføringer gennem Tårnby til lufthavnen, man foretrækker – den nordlige via Tårnbyvej eller den sydlige via Løjtegårdsvej? Teknisk udvalg svarede, at man mener der allerede er tilstrækkelig kollektiv trafik til lufthavnen og man ikke vil støtte Letbanen økonomisk. HERRE JEMINI! Her
står vi overfor en fantastisk mulighed for at opnå langt bedre infrastruktur i kommunen. Den nordlige forbindelse hjælper nok ikke kommunen synderligt, for her har vi allerede buslinje 350S, men den sydlige linje vil derimod give Tårnby et enormt – og kærkomment – løft. Den vil
køre fra lufthavnen til Løjtegårdskvarteret, tæt på det store industriområde Kirstinehøj, og helt ud til Vestamager metro. Den sydlige Letbane vil altså dække et kæmpe område, der tørster efter mere og bedre offentlig transport. Samtidigt vil vi med den sydlige forbindelse få et fantastisk grundlag for, på et senere tidspunkt, at udvide letbanen ud til Dragør.

Kære politikere: Vi må da endelig ikke være afvisende overfor dette fantastiske letbane-projekt. Vi skal gribe chancen, og selvfølgelig være med til at betale, for den sydlige forbindelse vil løfte kommunen ind i superligaen for offentlig transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*