Nye krav til ceremoni for statsborgerskab

Til den indførte ceremoni for statsborgerskab – hvor der er sat krav om at den nye statsborger SKAL give hånd til borgmesteren – er der nu ved at tegne sig et flertal for endnu et krav:

Det nye krav er, at der efter håndtrykket skal bydes til et veldækket bord med (1)Sild, (2)snaps, (3)leverpostej og (4)øl. Det hele skal statsborgeren indtage sammen med borgmesteren og udvalgte byrådsmedlemmer. Hvis en af delene ikke bliver indtaget af den nye statsborger, bør det overvejes om man skal annullere statsborgerskabet.

Flere borgmestrer rundt omkring i landet, stiller sig kritiske over for det nye krav, og Gladfaxes borgmester har udtalt: Jeg synes bestemt det er en god ide at mødes til en bid brød og en bajer. Det er meget dansk. Men min udfordring er bare at jeg ikke kan lide sild. Hvad vil det betyde for mig, hvis jeg ikke spiser den sild der bliver serveret? Vil jeg også kunne risikere at få frataget mit statsborgerskab?

Integrationsmidister Inger Støjbakke understreger, i et interview til Berlinska, at den nye statsborger ikke må bruge flere timer på at indtage de forskellige retter som bliver severet. “Vi danskere er jo ikke så længe om at drikke en snaps og en øl, og jeg kan, på under en halv time, nemt fortærer tre rundtenommer med sild og leverståhej, “. Inger forselår at borgmesteren sætter et æggeur, så den kommende statsborger får en ærlig chance for at følge med i at processen ikke tager for lang tid.

Der er ikke lagt op til at borgmesteren og byrådmedlemmerne skal betale for det lille traktement. Og derfor har flere juridiske eksperter været på banen og kritiseret forslaget. “Det strider imod reglerne. Flere byrådsmedlemmer vil hermed kunne slippe for at spise egne medbragte madpakker i frokostpausen. Dette er ikke lovligt at få betalt frokost på denne måde.” De juridiske eksperter forklarer at det godt kan lade sig gøre at gennemføre dette traktement, hvis Borgmesteren og byrådsmedlemmer betaler skat af de ting der bliver indtaget. Hermed kan man jo være nervøs for at lokalpolitikerne kun indtager et minimum, hvilket jo er så udansk som noget kan være.

Det bliver spændende at følge denne sag i de kommende uger.

 

En tanke om “Nye krav til ceremoni for statsborgerskab”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*