Skal indvandrere assimileres? 

Indvandredebatten kører jo i bedste velgående. Jan E. Jørgensen fra Venstre og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, debatterer I en DR-artikel deres holdninger, men skal indvandrere assimileres?

Martin Henriksen udtaler på et tidspunkt: Selv hvis du bor i Mjølnerparken og visse områder i Brøndby Strand og er i arbejde eller uddannelse, så er du stadig i nogle områder, hvor det er svært at blive assimileret (optaget, red.) i samfundet. Det er stort set umuligt” 
Skal indvandrere virkelig Assimileres? DR vælger I deres redaktørparentes at “oversætte”  det med at blive optaget i samfundet. Det er jeg lodret uenig i.

Allerede i min seminarietid, talte vi om ordet ‘assimilation’. Assimilation stammer fra latin, og kan bedst oversættes med at ‘gøre lig med’, og jeg har altid set det ord som voldsomt negativt, og man skal under alle omstændigheder være meget varsom når man benytter det i sammenhæng med mennesker…For skal vi alle være fuldstændig ens? Skal der ikke være plads til forskellighed? Fuck det ville være en kedelig verden – og et kedeligt Danmark – at leve i, hvis vi alle var fuldstændig ens. De fleste af de helt store danskere vi har haft i gennem tiden, har jo netop udmærket sig ved at gå imod strømmen og være lidt ud over det sædvanlige . Jeg nævner i flæng: HC Andersen, Tycho Brahe, Leif Panduro, Niels Bohr, etc.

I forhold til Martin Henriksens udtalelse, er der vel egentligt ikke så meget nyt under solen, jeg kender hans retorik. Jeg synes mere det er problematisk at DR bare vælger at forstå ordet som “at blive optaget i samfundet”, og ydermere at Jan ikke begynder at bore i det. Ordet assimilation skulle nødigt blive den nye måde at tale integration på, i hvert fald ikke hvis vi forstår det som ordet er tiltænkt. Indvandrere skal integreres, men ikke gøres fuldstændig ens med den kommunefarvede dansker. Forskellighed er det som driver et lille land som Danmark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*