“Vores” prinsgemal (eller kongegemal) skal ikke begraves med sin dronning

Kongehuset publicerede for et par dage siden at Prins Henrik ikke vil begraves med Dronning Margrethe i Roskilde domkirke, som det ellers var planen.  Prins Henriks argument er at han aldrig har været tilfreds med sin titel prinsgemal, men i stedet for hellere ville blive tituleret fx kongegemal. Dybest set synes jeg det er noget mærkeligt noget. De fleste mænd, som havde valgt at gifte sig med en kronprinsesse/dronning, ville nok også have accepteret sin plads (altid efter dronningen) og sin titel som prins, men det har Henrik ikke gjort. Selvom jeg ikke forstår ham, så har jeg alligevel en lidt anden tilgang til debatten, end de fleste. Jeg siger ikke hans beslutning og holdning er 100% OK, men jeg kan faktisk forstå ham. Et parforhold handler om at give og tage, og i denne “titel-kontrovers” har dronningen ikke givet sig en tøddel. Hvis min hustru havde et livsønske dybt inde i sit hjerte, så ville jeg rykke mig rigtig langt for at forsøge indfri dette ønske. På samme måde som jeg håber hun ville gå langt for at forsøge at hjælpe mig med at indfri mine livsvigtige ønsker. Prins Henrik har haft et enormt ønske – dybt inde i sit hjerte – om at få titlen kogegemal fremfor prinsgemal. Ikke “konge”, bare “kongegemal”. Det ville ikke være noget juridisk problem for monarkiet, eller ændre noget som helst på rollefordelingen, hvis Prins Henrik skulle få titlen kongegemal i stedet for. Den eneste person som ikke har ville give ham denne titel er Dronningen selv, og det er her jeg har et problem. Hvis det virkelig betød så meget for ham, hvorfor så ikke lade ham få den skide titel (undskyld mit sprog)?

Hermed synes jeg egentlig de er lige gode om dette problem som monarkiet nu står i. Det er så ikke endt i skilsmisse, hvilket det jo lige så godt kunne være endt med, men blot endt i at de så ikke skal begraves sammen…tja…De er vel begge lige konservative og for stolte til at give sig.

Og endnu en gang: jeg siger ikke jeg havde ageret som Prins Henrik, men de er begge skyld i den situation de nu står i. Og det er vel – alt andet lige – også derfor Dronningen har forståelse for at Henrik vil begraves et andet sted end hende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*