Betragtninger fra zapper generationen…

Jeg har hele mit liv haft prædikatet “zapper” stemplet i panden. Og jeg har egentlig altid synes det var helt ok. Jeg har i hvert fald aldrig haft det store imod begrebet “zapper generationen”. Ideen om at man kan “zappe” sig frem og tilbage mellem de ting man vil vide mere om, har altid tiltalt mig. Det er da langt federe at have valgmuligheder, end bare at være tvunget i en bestemt retning. Og hvis vi skal op på den helt store klinge, så handler det vel også om at vi hermed har mulighed for at bryde klasseskel: Pigen fra arbejderfamilien, har mulighed for at blive akademiker.

Alle muligheder har stået åbne for mig…det var bare at vælge, men i høj grad også at vælge fra. Set i bakspejlet har jeg nok altid været rimelig god til dette. Jeg har valgt at beskæftige mig med de ting der gav mening for mig. Men dermed også slået øjnene på uendelig, når jeg stod overfor et tema, som jeg ikke så værdien i.

Min gamle efterskole havde gennemskuet “zapper-Martin”, mange år før jeg selv havde fanget den.
Efterskolens lærere skulle, efter skoleåret, skrive en udtalelse om “Martin”. Her er de sidste linjer i udtalelsen:

“Han (Martin) arbejder godt med det, der har hans interesse, og vi har flere gange nydt godt af hans musiske talent” 

Jeg var virkelig provokeret af denne kommentar, da jeg som 16 årig knægt læste den. De roser mig godt nok for mit musikalske talent, og forklarer at jeg arbejder godt med det, der interesser mig, men dermed siger de jo så også at “Martin” ikke fatter en skid af det han ikke interesserer sig for. Og jeg vidste jo godt at min forestående gymnasietid, jo nok ikke altid ville indholde fag og emner, der interesserede mig. Jeg mente bestemt ikke efterskolen havde ret. Jeg mente nemt jeg kunne finde engagement og motivation, selv for ting der ikke interesserede mig. Men jeg skulle jo tage så gruelig fejl. Jeg ved nu at efterskolen havde fuldstændig ret, og hvor er det dog fantastisk, at jeg så har levet i en “Zapper-tid”, hvor jeg har kunne vælge at beskæftige mig med det jeg havde mest lyst til.

KH
Martin
Skolelærer, cand.it, lektor, DJ, blogger, dykker, digital læringsspecialist, it-konsulent, ex-politiker, husbond, foredragsholder, workshopsfacilitater, far, webshopindehaver, forfatter og musiker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*