Yahya Hassan leger med døden…

Jeg har i mange dage haft lyst til at skrive et blogindlæg om Yahya Hassan. Han er i disse dage ude på en vild rejse, som virker fuldstændig frygtløs og hæmningsløs. En rejse der mest af alt virker som en direkte vej mod døden. Ja, det lyder voldsomt, men det mener jeg faktisk også det er. Han leger med døden i disse dage. Han provokerer nogle af de rigtig slemme drenge.

Men hvorfor er det, han gør det? Er det en af de mest sindsyge promoveringer af en digtsamling, der nogen sinde er set? Er det fordi han er kommet over på den anden siden af den menneskelige grænse, hvor der ingen veje findes tilbage? Er det fordi han er på voldsommere stoffer end bare hash?
Jeg ved det ikke. Men en ting er helt sikkert. Vi har aldrig set magen i Danmark. Aldrig har vi set en person lege med døden, i et sådan Facebook-first-person-shooter-view. Det er voldsomt interessant, og voldsomt ubehageligt på samme tid.

Jeg håber det driver over. Jeg Håber Yahya Hassan falder til ro meget snart, ellers mister vi en helt unik samfundsdebatør. Ja, han kan vel næsten kaldes en form for revolutionær. Om man så er enig med ham eller ej, så er synes jeg han er en vigtig stemme i debatten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*