Zeitgeist (tidsånd)

Jeg har nu fået set Zeitgeist (tidsånd).

(Den kan ses på youtube)

Jeg må sige det er en super interessant film, men også meget tankevækkende og klam.

Part1: Jeg var meget fascineret over hvor mange referencer ”kristendommen” trækker på. Jeg var ikke klar over at græske og romerske myter havde lagt så mange historier til kristendommen. Spændende! Og super interessant med alle referencerne til mytologien. Der må være nogle kristne der har en mærkelig smag i munden når de ser denne film (de fleste har dog nok slukket for tv’et da dette afsnit begyndte J)

Part1 er spændende men danner også grobund for hele den efterfølgende manipulation Zeitgeist gennemfører. Man bliver vha part1 lullet ind i tåge om at alle verdens systemer bygger på løgne…

Og herefter har de os i deres hule hånd, for når man er godt inde i dette mind-set er det langt nemmere at ”acceptere” deres andre argumenter.


Mange af de tanker de har er meget overbevisende, og ubehagelige. Men jeg mener ikke det er er så sort hvidt som de beskriver.

Selvfølgelig er der mænd højt oppe i verdenshierarkiet som trækker i snorene, og som tjener styrtende af penge på det. Sådan vil det altid være og sådan har det altid været. Intet nyt under solen – selv da vi hoppede rundt på sletten og kastede med sten. Den gang var der også et overhoved som styrede og kontrollerede flokken. Og selvfølgelig var der nogen som ikke ville indordne sig og derfor brød fra flokken (evt. for at starte en ny et andet sted).

En ting jeg synes Zeitgeist helt glemmer, er hvor udviklende krige er for verden. De fleste revelutionerende produkter er opfundet eller videreudviklet pga. krige. Hvis ikke det havde været for krige havde vi den dag i dag ikke:

 • Kunne flyve i flyvemaskiner som de ser ud i dag
 • Helbredde de sygdomme vi kan i dag
 • Udforske verdensrummet

Ja krige koster penge og desværre liv – og nogen tjener styrtende på dem. Men de er alfa Omega i vores udvikling. Og det er netop her jeg mener argumentet er. Menneskeheden må aldrig stoppe med at udvikle sig. Den dag vi gør det uddør vi som race. Enten fordi vi bliver ramt at en meteor, enten fordi en langt højere fremmed intelligens kommer og invaderer os eller ganske enkelt fordi vi paralyseres af manglende forandring og simpelthen ikke længere gider at formere os – for hvorfor give liv til en verden som er stagneret.

Ja ja TV er roden til alt ondt…Det fordummer os, som en forsker i filmen forklarer. History Repeating. Det blev også sagt om Radioen. Den nåede ikke at fordumme vores forældres generation. TV’et har ikke fordummet vores generation. Flere teorier viser at børn der ser meget TV er langt klogere end børn som ikke gør. Men i dag handler de formanende profetier jo om computeren og Internettet. Nej, jeg tror heller ikke dette gør os dummere.

Men hvad er det næste udviklingstrin. Jo jeg tror vi i højere grad bliver forenet med teknologien. Ganske som vi påførte os brillen for et par hundrede år siden. Vi begynder altså at drage fordele af det som teknologien kan tilbyde. OG her bliver det aktuelt med Chippen i vores hud.

De kan da have ret i at det er en lidt ubehagelig tanke at man i fremtiden skal have en sådan chip indopereret i armen. Men hvad er egentlig problemet? Hvis man ikke kan se fordelene og mulighederne ved dette, må man jo bryde ud af gruppen ganske som stenaldermanden på sletten.

Men hvordan kan man bryde ud af dette, når det er One World Guverment? Jo, jeg mener ganske enkelt at vi i fremtiden ikke vil snakke om ”One World”. Jeg finder det som åbenlyst at der er andre planeter ude i universet som Homo Sapiens kan leve på. Og det er netop her vi har brug for vores udvikling. Uden krige og kapitalisme vil vi ikke udvikle os, og dermed aldrig komme videre end vores nuværende planet.

Angående ”War of terrror” beskriver filmen at Politikkerne og kapitalisterne kører/kørte det samme mantra igen og igen. MEN det er tankevækkende af filmen gør brug af præcis de samme virkemidler. Gentagne gange bliver manipulation nævnt. Vi bliver manipuleret af de onde siger de. Og hvem vil manipuleres? Jeg vil ikke…Og hvis ikke jeg havde kunne metareflektere, ville jeg også lulle mig ind i en forståelse af at kapitalisterne og regeringen kun vil os det onde. Det værste er at mange af deres historier er svære at argumenterer imod, uden at bruge rigtig lang tid på research. Derfor er det jo nemmere blot at acceptere det som sandhed. Og det synes jeg er klamt! Det er jo præcis her mange falder i.

Det er ikke så sort og hvidt som de beskriver… Men spændende er det

3 tanker om “Zeitgeist (tidsånd)”

 1. Fedt argument med at det er krig der bærer udviklingen ! er det fordi vi bliver klogere af at gå i krig ? tvivler – er det måske fordi det er i krig der er den bedste økonomi i at have det bedste, og det er der der bliver brugt flest ressourcer ?

  Siger ikke der ikke kan modargumenteres Zeitgeist hypoteser – men DU kan i hvert fald ikke, det har du bevist tydeligt her.

 2. Nej du har helt ret. Jeg er sandsynligvis ikke den bedste til at modargumentere Zeitgeist teorier. Der findes folk som bruger meget lang tid på netop dette emne…og det har jeg aldrig gjort. Min tråd var blot mit umiddelbare svar til filmen.
  Men jo, jeg mener dog stadigvæk vi bliver klogere af at gå i krig og dermed er krig i høj grad med til vores udvikling. Dermed ikke sagt at jeg er fortaler for krig generelt…nej på ingen måde, lad os dog om muligt gå diplomatiets vej. Dette ændrer dog ikke på det faktum – som jeg ser det – at krige i mange henseender har gjort gode ting for menneskehedens udvikling.
  Og ja, selvfølgelig er en vigtig grund til denne udvikling netop de resurser/penge der bliver brugt til at føre krig!
  VH
  Martin

 3. Hey Martin 🙂
  Jeg er aktiv bruger inde på http://www.thezeitgeistmovement.dk og kan egentlig godt genkende de tanker du har, og hører dem af mange andre 🙂
  Men jeg synes det kunne være fedt hvis du ville tage med ind på forum’et på siden, der er forholdsvis altid god debat, og en samling af en masse dokumentar film så Zeitgeist bygger på, og så – hvis du ikke har set – kan jeg anbefale at se II’eren, Zeitgeist II: Addendum 🙂

  Chill out 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*