1TB USB stik fra Kina

Jeg var vild af begejstring, da jeg fandt ud af at man kunne købe en 1TB USB stik til næsten ingen penge i Kina/eBay.

1TB er rigtig meget! Det er 1000 GB. Eller sagt på en anden måde: Du vil kunne gemme op mod en halv million billeder på en 1TB USB stik. Jeg kunne købe den for bare 35 kr, og ja, så skulle jeg selvfølgelig vente en lille måned på at få den hjem fra Kina 🙂

En af mine bekendte på Facebook havde dog advaret mig, og sagt det ikke kan lade sig gøre, at få så meget plads på en USB stik til den pris.

Jeg troede dog på projektet, netop fordi jeg ved hvor billigt produkter bliver produceret i Kina. Under alle omstændigheder skulle den selvfølgelig testes af når jeg fik den. Og i går modtog jeg den så med posten. Alt så helt perfekt ud. Fin pose, et lille fint 1TB klistermærke, og det smukke USB stik – Gold Edition 🙂

Da jeg satte USB stikket i min computer så alt helt fint ud. Jeg kunne se,  at der næsten var den terabyte jeg var blevet lovet. Skønt!

Jeg kunne dog forstå på min bekendte, at de godt kan programmere USB stikket til at se ud som om der er mere plads, end der rent faktisk er. Derfor begyndte jeg min test med at uploade en mappe med 120 GB rå-video-klip jeg havde liggende. Overførselen gik fint igang, og efter et par timer var samtlige 120 GB overført, uden fejl, og jeg kunne se at filerne lå på stikket. Jeg havde armene over hovedet, for når jeg kunne overføre 120 gb, så stolede jeg på at der rent faktisk var den plads som der var lovet.

For en sikkerheds skyld gik jeg dog lige ind og forsøgte at starte videofilerne. De første startede helt perfekt, men pludselig kom jeg til en fil, som ikke virkede i min VLC player. Filstørrelse og alt så ellers helt fint ud i stifinderen. Og ret hurtigt gik det op for mig at det kun var de 9 første filer som ville åbne. Resten af de 87 filer ville ikke åbne. Nu begyndte jeg at ane uråd. Jeg regnede lidt på det, og de første 9 filer svarer ca til hvad der vil kunne være på et 16 GB USB stik – som man jo nærmest får smidt i nakken. Jeg lavede en test hvor jeg kopierede en af de korrupte filer over på min computer, i håb om at det bare var sket ene eller anden fejl. Men filen kunne heller ikke afspilles fra min computer. Jeg forsøgte at lade filerne være på stikket og kopierede en ny 1 gb videofil over på stikket. Denne fil så igen helt fin ud på stikket, men kunne heller ikke afspilles.

Jeg må konkludere at jeg har fået et meget flot 16 GB USB stik, med et meget flot 1TB klistermærke på (plus lidt programmering som gør at stikket opfører sig som et 1TB stik). Ganske smart fidus, nogen der har fundet på! :-/

Det er hermed bevist at man stadigvæk ikke kan få 1TB USB stik til så billige penge. Der findes faktisk 1TB USB stik, men prisen er HELT anderledes…ja nærmest op i et par tusinde kroner, her i Danmark.

Jeg må kapitulere og indrømme, at jeg er blevet taget ved røven på det skammeligste 🙂

PS. Jeg har nu givet sælgeren en dårlig anmeldelse på eBay. Gider ikke en gang at bøvle med at forsøge at få mine penge ugen. Håber en dårlig anmeldelse hjælper andre købere. Jeg har nu også gjort hvad jeg burde have gjort fra starten af – tjekket folks kommentarer. Og der er nogen som rent faktisk har konkluderet det samme som mig. Men faktisk kun 35 personer. Der er langt over 1000 meget positive anmeldelser. Der er helt sikekrt mange som køber dette produkt og ikke laver samme test som mig, men blot tjekker hurtigt om det ser ok ud (hvilket det jo bestemt gør i første omgang). Men så desværre først oplever problemer, når de stille og roligt får fyldt stikket op. Her er en uddrag af sælgers dårlige anmeldelser (den øverste er min):

PPS. Sælger skrev sgu til mig efter min feedback. Jeg regner nu ikke med at høre mere 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*