Nicotinamid Ribosid – nu har jeg taget det et år

For et års tid siden blev jeg bekendt med Nicotinamid Ribosid – det kan I læse om her, hvis I ikke fik det med. Den gang besluttede jeg mig for at det skulle prøves. Nej, det var ikke dokumenteret med store kliniske undersøgelser, men tænkte alligevel at jeg godt kunne give det et forsøg – det er trods alt kun et vitamin (B3).

I løbet af det år der nu er gået, har jeg taget en daglig dosis på 125 mg Nicotinamid Ribosid. I løbet af året, er undersøgelserne og forskningen selvfølgelig fortsat. I juni 2019 blev denne lille kliniske test publiceret. Der er en række forbehold der skal tages – som der også bliver beskrevet i den artikel jeg linker til – men konklusionen lyder sådan:

Although the flawed setup of the study – and the low number of patients – limits our confidence in the results of the study, no toxicity was found. While the study detected no functional improvements resulting from the use of the drug, this could have been due to a number of confounding factors or caused by the small number of patients enrolled in the study. Given these results, it seems that further research is needed to come to any conclusions about the effectiveness of nicotinamide riboside.

https://www.leafscience.org – nonprofit organization

Undersøgelsen stemmer meget godt overens med min oplevelse. Jeg har ingen bivirkninger mærket, ud over de penge pillerne koster 🙂 Men føler jeg mig så bedre i dag, end for et år siden? Føler jeg mig nu som en frisk fyr på 25? Nej det gør jeg ikke! Jeg synes nok mere jeg føler mig som en mand på de 40, som jeg ramte for et halvt år siden 🙂 Jeg er bestemt endnu ikke overbevist om at Nicotinamid Ribosid overhovedet gør en forskel, og måske er det penge ud af vinduet, men jeg tænker at fortsætte lidt endnu.

Under alle omstændigheder, vil jeg følge udviklingen og forskningen, og skal nok vende tilbage, hvis der kommer skelsættende nyt.

Update:

Jeg er blevet opmærksom på dette forskningsstudie, hvor resultaterne formentlig bliver publiceret i 2023: https://www.lungeforskning.dk/forskning/ikon-studiet/

8 tanker om “Nicotinamid Ribosid – nu har jeg taget det et år”

 1. Hej Martin
  Jeg hørte også om NR i 2019 hvor jeg søgte hjælp pga hjernerystelse. Jeg følte faktisk en bedring men svært at sige om den også var der uden NR. Jeg stoppede dog da jeg havde en fornemmelse af at det påvirkede min astma negativt. Tager du stadig NR? Har du oplevet effekt/bivirkninger? Jeg overvejer at starte igen da jeg fortsat har udfordringer.Jeg kan se det nu kan købes i Sverige, så det er lidt nemmere. Ved du hvordan det går med Mortens forskning? Mvh Stinne

 2. Hej Stinne
  Jep jeg kører på det på tredje år nu. Jeg kan ingen bivirkninger mærke.
  Jeg er ikke pt opdateret på Mortens forskning, men ved han stadigvæk er meget aktiv inden for anti-aging https://scheibye-knudsen.com/

  Tak for info om at det nu kan købes i Sverige. Det var jeg ikke klar over. Måske jeg skal prøve at få det hjem derfra næste gang.
  VH
  Martin

 3. Hej, jeg har deltaget i et forsøg på Bispebjerg Hospital – IKON studiet, og har netop modtaget flg mail fra Kristoffer:

  “Jeg kan informere dig om, at du i løbet af forsøget, modtog følgende supplement:

  Nicotinamid Ribosid (vitamin B3)

  Vi er ved at analysere vores resultater, og vi håber at have mere information om projektet snarligt, som kan ses på vores hjemmeside.

  Med venlig hilsen,

  Kristoffer Norheim

  Postdoc, PhD, Cand.Scient

  Direkte tlf.: 21 58 05 XX
  Bispebjerg Hospital

  Afdeling for Lunge- og Infektionssygdomme, forskning

  Web: http://www.lungeforskning.dk

   1. Jeg har nu fået svar fra Kristoffer (vi må vente med svar til næste år):

    Hej Martin,
    Tak for din interesse i projektet.
    Vi er ved at kigge på resultaterne nu, og håber det kan blive publiceret i løbet af næste år.
    Mvh
    Kristoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*