Trump er selvhævdende, latterlig og klam, men måske det bedste for USA

Trump.jpg

Det var en fuldstændig crazy oplevelse at være med til indsættelsen af Trump. Det var intet mindre end historisk 🙂

Og hvis vi så skal være lidt seriøse et øjeblik, så synes jeg Europa skal slappe lidt af. Ja, Trump har en anden retorisk tilgang end mange andre præsidenter. Ja, han har nogle ekstreme holdninger (fx mod fri abort), men det har jo ikke været hans vigtigste mærkesager. Trump ved udmærket godt at der aldrig vil være flertal for disse ekstreme holdninger – det er blot retorik.

Vi skal passe på ikke at lade os skræmme over Trumps bramfrie retorik. Hvis man gad at sætte sig rigtig ind i de amerikanske forhold, så ville man vide at det bestemt ikke har været nogen dans på roser de sidste 30 år – særligt for den fattige del af befolkningen. Det er som om de amerikanske politikere fuldstændig har glemt de millioner af fattige mennesker. De to store partier pleaser kun dem som har mulighed for at sponsorere deres forskellige kampagner. Derfor er der så ufattelig mange gode grunde til at prøve en anden politisk retning. Trump er kommet til magten. Han et et symptom på et problem. Han er kommet til magten fordi noget har været gruelig galt. Jeg havde dog nok håbet på det havde været en anden type end Trump. Jeg var fx kæmpe fortaler for Bernie Sanders, men det fik Hillarys valgmaskine sat en stopper for.

Hvis Hillary var blevet præsident var USA blot fortsat mod den sociale og økonomiske afgrund, som de var på vej imod. I hvilken udstrækning Trump kan ændre dette er jeg i tvivl om, men der kan under alle omstændigheder ske det positive at de amerikanske politikere – fremmadrettet – begynder at lytte på hele befolkningen…Lad os prøve at filtrere de mange absurde, ligegyldige, klamme og selvhævdende udmeldinger fra, når vi følger Trump de næste par år, og lad os se på det store billede – lad os se på om Trump kan:

  • skabe flere jobs
  • sikre bedre lønninger (eller lavere skat) så den fattige mor ikke behøver at have to jobs for at kunne brødføde sin familie
  • skabe mindre vold/krig (Obama var en af de præsidenter som bombede i flest lande, og sendte flest droner afsted)
  • skabe bedre dialog med Rusland og Kina (særligt Kina har jeg fokus på, der bliver desværre i disse dag vist muskler fra begge parter)
  • tænke lidt mere “America first”. Som Europæer er jeg jo egentlig ikke så positiv overfor dette, men jeg tror bestemt det, i en årrække, vil være rigtig sundt for USA at tænke mere på sig selv. Droppe de mange handelsaftaler, sikre at virksomheder ikke flytter ud af landet, og sikre at den amerikanske befolkning kan købe egne produkter og de fattige selvfølgelig har råd til at betale dem.
  • skabe en bedre sundhedsforsikring end ObamaCare (ObamaCare er faktisk rigtig skidt for middelklassen)

En tanke om “Trump er selvhævdende, latterlig og klam, men måske det bedste for USA”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*